Arrenca la segona fase del projecte internacional d’investigació sobre intervencions en crisi de la coparentalitat “Nuevas orientaciones en justicia para familias del siglo XXI”

El projecte, que ofereix descompte per a persones col·legiades interessades a participar, està impulsat per Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya juntament amb altres entitats i institucions nacionals i internacionals.

El dilluns 9 de gener arrenca la segona fase del projecte impulsat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya juntament amb la Universitat Alberto Hurtado de Xile i la Universitat Internacional de València, l’Associació de Jutges de família Iberoamericans, l’Associació de magistrades i magistrats de Xile i la Fundació Restauradors de Xile.

Per abordar l'estudi de la problemàtica que es genera en les relacions patern i matern filials en els casos de divorcis i ruptures de parella, s'ha engegat un projecte ambiciós d'investigació jurídica i psicològica a l'àrea regional iberoamericana.

Actualment, els casos d'alta conflictivitat no tenen dins del sistema judicial els instruments idonis per gestionar aquesta problemàtica. Singularment, els nens, nenes i adolescents els progenitores dels quals viuen en països diferents, pateixen la pèrdua de les relacions personals amb algun d'ells o elles, amb el consegüent perjudici per a la seva estabilitat emocional i el seu desenvolupament integral. 

El lema d´aquest projecte, “Nuevas orientaciones en justicia para familias del siglo XXI”, respon a la necessitat d´identificar noves solucions als reptes que presenten les famílies i la protecció dels drets de les nenes, nens i adolescents en situació d´alta conflictivitat després d’una ruptura de parella. Entre els objectius hi ha l'aprovació de guies d'actuació i de metodologies contrastades internacionalment.

A la primera fase d'aquest projecte, es va fer una trobada virtual entre especialistes de l'àmbit del dret de família. Hi van participar professionals del sistema de justícia (jutges, jutgesses, advocats, advocades i altres professionals, i de l'acadèmia) de dinou països de Sud-amèrica, Centreamèrica i el Carib, Espanya, Portugal, Andorra i el Canadà, tenint en compte la importància d'aquesta problemàtica en el fenomen migratori. Es va posar en relleu la necessitat de fer un treball pluridisciplinari que implica la judicatura, els i les professions que exerceixen en l'àmbit de conducta, l'acadèmia i les institucions públiques, per tal de generar guies i models de bones pràctiques, així com per propiciar les reformes legislatives corresponents.

El projecte gaudirà de continuïtat amb aquesta segona fase, convidant a professionals interessats en aquest tema a sumar-se als grups de treball en sis àrees temàtiques i preparar la propera trobada virtual, prevista per al 18 de març, i la celebració d'una trobada internacional a Santiago de Xile (format híbrid: presencial i en línia) l'11, 12 i 13 de maig de 2023. A més de les institucions que impulsen el projecte, també ofereixen suport acadèmic les Universitats de La Matanza d’Argentina i la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic .

Tots els professionals interessats poden contactar amb la comissió impulsora escrivint al correu electrònic: coparentalidad@uahurtado.cl

Les persones col·legiades que realitzin la seva inscripció gaudiran d'un 20% de descompte corresponent a les entitats impulsores i col·laboradores.  A més, el COPC disposa de beques per persones col·legiades que vulguin participar activament en el projecte i presentar alguna comunicació. Podeu contactar amb seccioarc@copc.cat abans de realitzar la inscripció. 

Es recomana revisar els temes de cada àrea temàtica abans de fer la preinscripció.

Per a informació i inscripcions: https://derecho.uahurtado.cl/encuentro-coparentalidad/.

Grup impulsor:


Entitats col·laboradores:


en COPC

Comparteix

La mediació i les ARC necessiten els psicòlegs i les psicòlogues. Presentació de la nova junta de la secció ARC
La nova junta de la Secció d'ARC comparteix unes paraules amb col·legiats i col·legiades.