Lleida
Notícies de la Delegació Territorial de Lleida

Cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula 'La última sesión de Freud' el 28 de juny

El GT de Psicoanàlisi Angelina Fontdevila de la Delegació Territorial de Lleida, organitza el divendres 28 de juny a la tarda, una nova sessió de cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula La última sesión de Freud, de Matt Brown.   

En el film, el pare de la psicoanàlisi -Sigmund Freud- convida l’icònic autor C.S. Lewis a un debat sobre l’existència de Déu. D'aquesta manera, dues de les ments més grans del segle XX convergeixen per lliurar una batalla personal en què aborden les grans qüestions de l'existència i xoquen en temes com l'amor, el sexe o el sentit de la vida. Inevitablement, també sorgeix el tema de la naturalesa de les seves relacions amb altres persones explorant la relació única de Freud amb la seva filla lesbiana Anna i el romanç poc convencional de Lewis amb la mare del seu millor amic. Les vides de Freud i Lewis, passat, present i fantasia s'entrellacen en un dinàmic viatge que ultrapassa els confins de l'estudi de Freud. 

La projecció s’iniciarà a les 19 h a l’Screenbox de Lleida (antic Espai Funàtic c. de Pi i Margall, 26, 25004 Lleida). En el debat posterior al passi hi participaran els membres del GT Psicoanàlisi Angelina Fontdevila. En finalitzar l’acte es convidarà, als assistents, a un petit refrigeri al bar de l’Screenbox. 

La Delegació Territorial de Lleida subvenciona part del preu de l’activitat. El cost d'inscripció és de 3 euros, que s'haurà de pagar a la taquilla del cinema abans d’entrar a la sala. Per poder-hi assistir cal reservar l’entrada al següent formulari, fins al mateix dia 28 de juny. 

Aarón Fernández del Olmo imparteix la conferència Abordatge del Tea des de la Neuropsicologia

Aquest dissabte, 15 de juny es va dur a terme una nova conferència dins del cicle de conferències de la Delegació Territorial de Lleida. Aquesta, a iniciativa del Grup de Treball de Neuropsicologia Lleida i Pirineus, sota el títol: Abordatge del Tea des de la Neuropsicologia, va anar a càrrec del doctor en psicologia i Màster en Neuropsicologia, neuropsicòleg clínic infantil, Aarón Fernández del Olmo. 

La conferència es va realitzar a la sala de formació de la Delegació Territorial de Lleida, amb les places exhaurides. Els i les assistents van poder comprendre la naturalesa de l’espectre de l’autisme, entendre els diferents processos cognitius que poden trobar-se presents en la població amb autisme, reflexionar sobre els perfils cognitius i les necessitats de l'infant amb autisme i la seva família, així com, conèixer diferents metodologies per intervenir, des de la neuropsicologia, en la població infantil amb autisme. 

El ponent va cedir i dedicar un exemplar del seu últim llibre Manual de Neuropsicologia infanto-Juvenil a la biblioteca de la Delegació. Aquest, un cop catalogat, es posarà a disposició dels col·legiats i col·legiades


Primera edició de la Festa de Primavera organitzada pel Grup Sènior

El Grup Sènior de la Delegació Territorial de Lleida del COPC anima a participar a les persones col·legiades, a les seves famílies i amistats, en una nova iniciativa: la primera Festa de Primavera, pensada com un atractiu espai de relació i de festa.

El dissabte 8 de juny es durà a terme la primera edició de la Festa de Primavera, que enguany consisteix en la sortida cultural a Esterri d'Àneu, poble del Pallars Sobirà.

El programa de la sortida és:

8.00 h. Sortida des del Camp d’Esports-Lleida.
11.00 h. Arribada a Esterri d’Àneu.
11.15 h. Benvinguda per part de l’Esperanceta. Actriu que representa la “vella pallaresa”, amb un discurs i activitats relacionades amb la psicologia.
12.00 h. Visita guiada a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu. Casa Gassià. Seguit de la visita a l’Exposició i explicació sobre la Bruixeria per Júlia Carreras.
13.45 h. Dinar a València d’Àneu, al restaurant de l’Hotel La Morera.

16.00 h. Visita guiada a l'església de Sant Martí d’Escalarre.
16.30 h. Temps lliure per passejar per Esterri d'Àneu.
17.30 h. Retorn a Lleida.
20.00 h. Arribada al Camp d’Esports-Lleida

Aquesta proposta té un preu especial i subvencionat per la Delegació Territorial de Lleida de 25 euros, tant per a persona col·legiada com per a acompanyants.  

El preu inclou totes les activitats menys el transport, que en funció del nombre de persones inscrites, es valorarà la contractació de servei d’autobús. En aquest cas, es comunicarà als inscrits que hauran d’abonar el cost del transport el dia abans de la sortida.

Per gaudir d’aquesta activitat és necessària inscripció prèvia en aquest l’enllaç, abans del 5 de juny.  


Cinefòrum amb la pel·lícula 'Perfect days', de Wim Wenders, el 30 de maig

El GT de Mindfulness de la Delegació Territorial de Lleida us anima a assistir el dijous 30 de maig a una nova sessió de cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula, Perfect days de Wim Wenders. El film, protagonitzat per Kóji Yakusho, premiat com a millor actor al festival de Cannes 2023, ens endinsa en una història profunda sobre com trobar la pau, significat i bellesa dels aspectes més quotidians de la vida. Veieu el tràiler.

La projecció s’iniciarà a les 19.30 h a l’Screenbox de Lleida (antic Espai Funàtic c. de Pi i Margall, 26, 25004 Lleida). En el debat posterior al passi hi participaran els membres del GT de Mindfulness. En finalitzar l’acte es convidarà, als assistents, a un petit refrigeri al bar de l’Screenbox.

La Delegació Territorial de Lleida subvenciona part del preu de l’activitat. El cost d'inscripció és de 3 euros, que s'haurà de pagar a la taquilla del cinema abans d’entrar a la sala.

Per poder-hi assistir cal reservar l’entrada al següent formulari, abans del dia 29 de maig.


Primera sessió de 'Diàlegs amb l’alumnat del Grau de Psicologia de la UdL' amb el Grup Sènior

Dilluns, 6 de maig, va tenir lloc la primera sessió de Diàleg entre alumnes de primer i de quart curs del Grau de Psicologia de la Universitat de Lleida (UdL) i membres del Grup Sènior de la Delegació de Lleida del COPC. L'activitat va tenir lloc a la Sala de Juntes de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, i va comptar amb més de cent assistents.

Aquestes sessions de diàleg s'efectuen en el marc del conveni de col·laboració entre la Universitat i la Delegació Territorial del COPC a Lleida. El centenar d’alumnes assistents, prèviament havien redactat una sèrie de qüestions i dubtes sobre la professió, als quals els membres del Grup Sènior van intentar donar resposta i consell a través de la seva experiència. Per tant, el diàleg va ser del tot productiu, intens i enriquidor.

Atesa l’efectivitat de l’experiència es va proposar repetir l’activitat de manera anual. Així mateix, el Grup Sènior va oferir-se per a resoldre qüestions i aspectes no tractats, i restar a disposició de l’alumnat tot utilitzant la Delegació del COPC com a espai d’interacció.

Aquesta acció s’inclou com una activitat del Grup Sènior de la Delegació Territorial de Lleida, entre els objectius del qual consta la possibilitat de fer activitats amb l'alumnat de psicologia, tot aprofitant l’experiència i l’expertesa de professionals jubilats.


Institucional
La Delegació reuneix 132 col·legiats i col·legiades a la XX Trobada de professionals de la psicologia de les terres de Lleida i Osca

El passat 26 d’abril, la Delegació Territorial de Lleida del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) va reunir 132 col·legiats i col·legiades en la XX Trobada de professionals de la psicologia de les terres de Lleida i Osca, que va tenir lloc al Golf Lleida & Country Club de Raïmat.

En el marc de la trobada, el president de la Delegació, Jaume L. Celma, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als assistents.  Seguidament, va deixar pas al director de la Fundació Galatea, Antoni Calvo, que en la seva intervenció va fer una radiografia general de l’estat de la salut mental a Catalunya, posant el focus en les psicòlogues i psicòlegs, amb l’objectiu de generar més consciència sobre la necessitat de cuidar la pròpia salut mental.

A continuació, en l’esdeveniment es van homenatjar els col·legiats i col·legiades que van complir el 25è aniversari d'exercici professional i els grups de treball que formen part de la Delegació Territorial de Lleida del COPC.

Per acabar, es va fer entrega dels premis de la V edició del Concurs d'Il·lustració 'El traç de la psicologia'. Enguany han estat:

  • Categoria d’estudiants
    Elsa Morante. Premi de 150 euros i un any de precol·legiació.

  • Categoria de persones col·legiades

    Primer premi:

    Maria Belén Felis. Premi valorat en 500 euros.

    Segon premi:
    Anna Lloret. Valorat en 300 euros.

    Tercer premi:
    Eulàlia Ruiz. Valorat 200 euros.

Seguidament, tots els assistents van poder gaudir d'un sopar còctel a peu dret amenitzat musicalment per un discjòquei.

La Delegació Territorial de Lleida del COPC agraeix a les persones assistents la seva participació en el retrobament anual dels professionals de la psicologia de les terres de Lleida i Osca. Consulta l'àlbum de fotografies de l'acte fent clic en el següent botó.

Galeria d'imatges de la XX Trobada


La biblioteca de Lleida del COPC presenta dos nous tests psicològics

Entre els diversos materials de la Biblioteca del COPC, els testos psicològics són dels més valorats pels col·legiats i col·legiades. Una gran quantitat dels tests són amb opció de préstec, per tal que les persones col·legiades els puguin conèixer i consultar-ne el manual d'ús abans de treballar-hi.

Cal remarcar que els col·legiats i col·legiades del COPC, independentment de la seva seu, poden sol·licitar en préstec tots els tests del catàleg de préstec, independentment de si aquell test concret forma part del fons de la biblioteca de la seva província o no. La biblioteca del COPC ja s'encarregarà de portar l'exemplar des de la biblioteca dipositària del test a la seu de recollida per part de la persona col·legiada. Per exemple, quan una col·legiada de Lleida demana en préstec un test que físicament no tenen a la seva delegació, la biblioteca l'hi du a Lleida perquè la persona col·legiada pugui recollir-lo a la seva seu, i escull el fons de procedència de l'exemplar en funció de la disponibilitat per tal que la persona destinatària hagi d'esperar el mínim temps possible. Per tant, la persona de destinatària del préstec no s'ha de preocupar de buscar i d'especificar de quina altra delegació vol el seu exemplar.

Aquesta setmana, la Delegació Territorial de Lleida presenta 10 nous tests, si els vols conèixer una mica més  fes clic damunt del títol i podràs consultar tota la informació de l'editorial sobre cada test i demanar-lo en préstec:


Test-Barcelona para Personas con Trastorno del Desarrollo Intelectual (TDI) 

Edat: Adults, a partir de 18 anys. 
Temps d’aplicació: 2 h i 23 minuts (dividir en dues sessions).
Finalitat : Instrument per a l'estudi neuropsicològic dels trastorns del desenvolupament intel·lectual.


MVR. Memoria Visual de Rostros   

Edat: Adolescents i adults.
Temps d’aplicació: Aproximadament 15 minuts.
Finalitat: Avaluació de la memòria a mitjà termini de rostres de persones i dades associades amb elles.

Els col·legiats i col·legiades ja disposen d'aquests quatre tests en préstec a la biblioteca del Col·legi. Si vols consultar-los, fes clic a aquest enllaç al catàleg de la biblioteca i reserva'n el "pack".

 

Biblioteca Lleida
La Delegació Territorial de Lleida convida els seus col·legiats i col·legiades a la XX Trobada de Professionals de la Psicologia de les Terres de Lleida i Osca
Activitats destacades Institucional Lleida