Notícies més recents

Aprofita el preu especial de llançament en la inscripció del Congrés de Trauma 2025
Els dies 3, 4 i 5 d'octubre de 2025 la ciutat de Barcelona acull aquest esdeveniment organitzat per Esstim. Si ets una persona col·legiada tens avantages en la inscripció presencial.
in COPC
El Congrés de Trauma d'aquest any es presenta com una *oportunitat valuosa per aprendre, intercanviar coneixements i inspirar-se en l'àmbit del trauma.* Aquest fenomen impacta profundament la salut me...

Ja disponible el decàleg del 5è Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats

El 27 i 28 de maig de 2024, més de 600 professionals, entre persones assistents i ponents, van reunir-se al Teatre Lliure i en d’altres espais culturals de Montjuïc per posar sobre la taula els reptes actuals als quals s’ha de donar resposta des dels serveis socials.

El Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats és una iniciativa intercol·legial de 4 col·legis: el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) i el Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC).

Aquest decàleg és el resultat dels debats mantinguts durant el 5è Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats (5è CSSBE) en què es va treballar i reflexionar al voltant de com ens relacionem amb la ciutadania i de com superar la situació de col·lapse del sistema d’atenció amb què ens trobem els diferents serveis, recursos i professionals dels serveis socials del territori català.

Aquest document posa en valor el treball interdisciplinari i d’equitat per garantir la integralitat, la prevenció i la intervenció en tots els nivells de risc social de les persones i en què han de continuar intervenint en els diferents serveis i sectors totes les disciplines vinculades a l’atenció a les persones des de la pedagogia-psicopedagogia, educació social, treball social i psicologia. Consulta tota la informació aquí.

En la pròxima edició, el COPC serà qui assumirà la secretaria tècnica del Congrés per liderar la programació de les activitats i per tornar a posar la intervenció social en l'epicentre del debat. 

Pots consultar el decàleg complet del 5è Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats a través de l'enllaç d'aquesta imatge:




Notícies destacades
COPC
La Delegació Territorial de Lleida del COPC participa en la 'XIII Setmana de la Psicologia'
Lleida
Lleida
Garantim que la biblioteca del COPC pugui continuar oferint un dels serveis més apreciats per tots els col·legiats i col·legiades
La biblioteca del COPC ofereix un dels serveis més apreciats i ben considerats per la comunitat col·legial. Per garantir-ne el bon funcionament i evitar inconvenients a les persones usuàries, és fonamental la implicació de totes les parts. D’una banda, el personal del Col·legi, i de l’altra, totes les persones que fan ús del servei.

En primer lloc, per assegurar una gestió eficient i fluida del servei de préstec, la biblioteca del COPC et recorda la importància de respectar els terminis de devolució, ja que altres companys i companyes poden estar esperant per consultar el mateix document. Per facilitar-te aquesta tasca, recorda que pots autoritzar algú a retornar-lo en el teu nom i que disposes d’un servei de missatgeria per fer els enviaments de retorn si no et pots desplaçar personalment.

En segon lloc, és essencial tenir cura i fer un ús responsable dels materials que el COPC et proporciona en préstec. Tingues en compte que no està permès desmuntar, marcar o reproduir cap document, ja que són obres protegides per drets d’autor. És important que tothom contribueixi a la seva conservació i bon estat per tal que les futures persones usuàries en puguin gaudir en les mateixes condicions.

Per a qualsevol dubte o informació extra, pots adreçar-te al personal de la biblioteca o escriure-li a l'adreça electrònica biblioteca@copc.cat.

Novetats del mes de febrer

Per altra banda, la biblioteca presenta 12 novetats aquest febrer. Com sempre, si vols ser la primera persona en treure-les en préstec, només cal que premis damunt del títol que t'interessi:

Terapia para el dolor crónico : un enfoque revolucionario para su curación

Gordon, Alan; Ziv, Alon; Wager, Tor
Editorial Kairós, S.A., 2022


Un camino sin atajos : duelo por el suicidio de un ser querido

Rocamora Bonilla, Alejandro
Desclée De Brouwer, 2022

Programa de intervención precoz en situaciones de violencia filio parental : descripción, protocolización y evaluación

Ibabe Erostarbe, Izaskun; Arnoso Martínez, Ainara; Elgorriaga, Edurne; Vitòria (Pais Basc)
Ayuntamiento Vitoria-Gasteiz, 2019

Déjate llevar por la calma : la vida es demasiado bella para ir con prisas

Geissler, Karlheinz A.; Walter, Rudolf; 
Mabres, Marta
Plataforma Editorial , 2021

Empatía



Reverté Management, 2018

Atrapados en el espejo : el narcisismo y sus modalidades 

Villegas i Besora, Manuel
Herder, 2022

Cuestión de límites : aprende a marcar, comunicar y mantener esas líneas que nadie debería cruzar

Tawwab, Nedra Glover; Beltrán, Xavier (Beltrán Palomino)
Diana, 2021


Mapa de la professió

Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya
Accés restringit als a col·legiats, precol·legiats i estudiants




Biblioteca Serveis del COPC
COPC
Inscripcions obertes per la jornada 'L'infant, la família i l'entorn en l’era digital. Un enfocament interdisciplinari'

Dissabte 22 de març a les 9 h la seu central del COPC (C/Rocafort 129, Barcelona) serà l'escenari de la jornada L'infant, la família i l'entorn en l’era digital. Un enfocament interdisciplinari. Aquesta formació gratuïta i presencial està organitzada conjuntament pel Grup de treball de Psicoanàlisi amb nens, de la Secció de Psicologia Clínica, de la Salut i Psicoteràpia, i el Grup de treball d'Altes capacitats i el Grup de treball d'Adolescents en crisi de la Secció de Psicologia de l'Educació.

L'avenç de l'era digital ha transformat no només la manera com els infants interactuen amb el món, sinó també la dinàmica familiar i educativa. En aquest context, la jornada es proposa reflexionar sobre l'impacte d'aquestes transformacions i la seva influència en el desenvolupament infantil. 

L'objectiu de l'activitat és compartir les reflexions i conclusions del treball realitzat pel Grup de treball de Psicoanàlisi amb nens del COPC al llarg de l'any, aprofundir en la comprensió de les manifestacions de malestar en els infants, les famílies i l'escola i explorar estratègies d'intervenció tant des de la clínica com des de l'entorn educatiu. La jornada també pretén generar un espai de debat i intercanvi entre els diferents grups de treball participants.

El programa inclou la conferència inaugural Els nens, en l'era digital, pensen en el futur; la presentació del treball del Grup de treball de Psicoanàlisi amb nens Com i en què ens interpel·la la infància actual; la taula rodona de la Secció de Psicologia de l’Educació Quo Vadis l'era digital i per últim la Taula rodona de debat i conclusions.

Aquesta trobada esdevé una oportunitat per als professionals de l'educació i la psicologia per reflexionar sobre els desafiaments actuals i compartir eines per a l'acompanyament dels infants en l'era digital. Pots inscriure-t'hi prement el
següent enllaç.



Activitats destacades Secció de Psicologia Clínica, de la Salut i Psicoteràpia Secció de Psicologia de l’Educació
COPC
El COPC entra a la junta de govern de PIMEC

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya formarà part, des d'aquest mes de febrer, del nou govern de PIMEC, l'associació que representa i defensa els interessos de les petites i mitjanes empreses i persones autònomes de Catalunya.

Tot i que PIMEC i el COPC ja gaudien d'un conveni d'adhesió vigent des de 2020, a partir d'ara la relació de les dues entitats serà encara més propera, donat que Dolors Liria, vicedegana del COPC, entrarà a formar part de la junta directiva presidida de nou per Antoni Cañete, juntament amb la resta de vocals: Albert Sumarroca (Bodegues Sumarroca), Clara Gómez (Grup Clade), Elena Puigdevall (Unió Catalana d’Hospitals), Gabriel Jané (Barcelona Oberta), Jordi Mateu (Summa Branding), Jordi Nadal (Plataforma Editorial), Jordi Galtés (Amec), Judith Viader (Frit Ravich), Marta Vallès (Vottun), Meritxell Ruiz (Fundació Escola Cristiana de Catalunya), Pau Vila (LC Paper), Ruben Bonet (Fractus), Elisabet Bach i Emili Rousaud (Factor Energía), Emma Gumbert i Jordi Ciuraneta (Priordei), Maria Teixidor (Vuca Solutions), Miquel Camps i Mireia Cammany (Epi Industries) i Pere Cornellà (Cafès Cornellà).


Foto: pimec.org

La vicedegana ha expressat estar molt contenta i satisfeta amb el fet que el COPC pugui participar en aquest òrgan de govern:

"Representar els col·legiats i col·legiades des de la Junta de govern de PIMEC ens permetrà impulsar idees i accions relatives a la salut mental en el món empresarial, i promoure el benestar de les persones autònomes, societats professionals i petites i mitjanes empreses, que fan grans esforços per a tirar endavant".

PIMEC ha començat l'any 2025 amb molt bona situació: celebrant el seu 50è aniversari i amb uns ingressos de 24 milions d'euros.

La primera reunió de la nova junta directiva està prevista pel pròxim 25 de febrer, moment en què es marcaran les línies estratègiques del nou mandat i es nomenaran públicament els diferents càrrecs dels nous òrgans.

Esperem que d'aquesta nova incorporació neixin molt bones sinergies que afavoreixin encara més les persones col·legiades autònomes i empresàries, i el conjunt de la professió.

COPC Desenvolupament professional Institucional Notícies destacades Societats professionals
COPC
La Delegació Territorial de Girona en xifres: Com hem invertit en les persones col·legiades?

Un cop finalitzat l’any, la Delegació Territorial de Girona presenta, en xifres, el balanç del tancament econòmic del 2024

En la gràfica s’observa, del pressupost total anual del COPC, la part corresponent a les 3 delegacions territorials de Tarragona, Lleida i Girona.  

Les dades mostren que del volum d’ingressos (figura 1), en la seva gran majoria, generats per les quotes col·legials, la seu de Girona compta amb un 8% del total de Catalunya. Com s’indica en la gràfica de la seu Girona (figura 2). Pel que fa a les despeses (figura 3), aquestes han representat un 7% del total, mantenint així una gestió ajustada dels recursos disponibles.




Des de la Junta Rectora de Girona, enfoquem la major part dels esforços i les decisions a la partida SERVEIS CENTRALS AL COL·LEGIAT. Com es veu en la gràfica partides despeses Girona 2024 (figura 4) on es desglossen més detalladament, es mostra que aquesta partida representa un 13%. En aquest exercici ha suposat prop de 41.000 € de despesa i 4.300 € d’ingressos. Aquest import s’ha destinat a fons bibliotecari, comunicació i marxandatge, serveis als col·legiats, donacions, suport als Grups de Treball, el Club Social, la Festa Anual i el Dia Mundial de la Salut Mental, entre altres iniciatives.

A més, des del 2023 i amb més empenta el 2024, s’ha impulsat amb més força el projecte del Recull de la Memòria Històrica, que veurà la llum en els pròxims mesos i representarà un pas important en la conservació i difusió del llegat de la psicologia a Girona.


Per a informació amb més grau de detall, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.


Girona
Els grups de treball de la Delegació celebren la seva trobada anual

El passat divendres 31 de gener es va celebrar la trobada anual dels membres dels diferents grups de treball, la Junta Rectora, la Psicoxarxa Solidària i les persones treballadores de la Delegació Territorial de Girona del COPC per compartir els projectes d'aquest 2025. L’esdeveniment es va dur a terme a l'Hotel Best Western Premier CMC de Girona i va comptar amb una assistència completa.

A les 19 h, el president Àngel Guirado i els membres de la Junta Rectora van donar inici a la reunió amb una benvinguda als nous grups del 2025. En aquest primer tram de la trobada, es va informar sobre el pressupost disponible i les previsions econòmiques per al nou any, oferint a les persones assistents una visibilitat clara dels recursos i objectius de la delegació.

Els 13 grups de treball van estar representats en la jornada, cadascun d'ells especialitzat en diverses àrees d’intervenció psicològica:

-GT Mediació familiar i comunitària
-GT Confluències en neuropsicologia
-GT Abordatge clínic del trauma i del vincle amb EMDR (ACTIV-EMDR)
-GT Actualitzacions de la psicoanàlisi en la clínica del segle XXI
-GT Creativitat, procés artístic i salut mental
-GT de Salut psicoambiental
-GT Psicoteràpia psicoanalítica
-GT Trastorns alimentaris i trauma
-GT Neurodiversitat i conducta en l'àmbit educatiu
-GT Prevenció i intervenció en psicologia de l’esport
-GT Estudi de psicologia forense
-GT Salutogènesi i psicología
-GT Prevenció de psicopatologies relacionades amb successos psicològicament traumàtics. Des de la disciplina de la intervenció psicològica en crisis i emergències 

Un dels moments destacats de la trobada va ser la presentació del nou projecte artístic del GT Creativitat, procés artístic i salut mental, titulat L'empremta interior; una inspiració zen, una exposició que ja està disponible a la seu de la Delegació.

Per cloure la vetllada, els 35 col·legiats i col·legiades assistents van gaudir d'un sopar en un ambient més proper i distès, on es van compartir inquietuds i projectes individuals en un marc de complicitat i col·laboració professional.

Consulta aquí totes les imatges de la trobada:

Girona
Nova iniciativa per explorar el potencial dels jocs de taula en la pràctica psicològica
Lleida