f

El Col·legi atorga a 6 projectes socials i humanitaris els 20.000 euros dels ajuts 0'7 del COPC

El projecte 'Familiars de pacients amb càncer hereditari' ha estat la iniciativa social que ha obtingut la màxima dotació econòmica per desenvolupar la seva acció.

La Junta de Govern del COPC ha ratificat la decisió motivada de la Comissió de Valoració sobre la convocatòria d’ajuts del 0,7 del COPC d'enguany. La dotació econòmica de 20.000 € s’ha repartit en un ajut de 4.500€, un de 4.000 €, un de 3.500 €, dos ajuts més de 2.800 € i un últim de 2.400 €. 

Projecte amb dotació econòmica de 4.500 €: 

  • Familiars de pacients amb càncer hereditari. Suport psicosocial per a desenvolupar estratègies de solució de problemes a Mèxic – FEFOC Fundació. Aquest projecte té com a objectiu determinar les necessitats d'un grup de persones mexicanes respecte el seu impacte psicològic un cop reben la informació de ser portadors de gens amb alt risc de càncer, promoure grups/tallers de suport a aquestes persones que no tenen accés a rebre cap tipus d'ajuda professional, ja que el sistema sanitari mexicà no les inclou i valorar l'eficàcia del projecte per seguir ampliant-lo a altres indrets de Mèxic o a altres països llatinoamericans amb aquesta mancança. 

Projecte amb dotació econòmica de 4.000 €: 

  • Servei d’atenció psicoterapèutica a persones joves tutelades i extutelades de Lleida – ISOM SCCL. La missió d’aquest projecte és atendre a les persones, especialment als infants, adolescents i les seves famílies, per millorar i promoure la seva autonomia, capacitats i qualitat de vida, mitjançant projectes d’acció social especialitzada, amb una atenció relacional de proximitat i individualitzada, coherent amb la seva responsabilitat social. 

Projecte amb dotació econòmica de 3.500 €: 

  • ECCo: Espai de cures col·lectives – Fundació Sergi. Els objectius principals d’aquest projecte son dotar de recursos a les professionals que porten a terme el projecte ECCo al municipi de Figueres. Promoure l’intercanvi de coneixement entre dites professionals per tal d’enriquir les seves intervencions amb les persones beneficiàries del projecte. Treballar la mediació intercultural en l’atenció psicològica amb víctimes de violència masclista. Fomentar la psicologia transcultural. 

Projectes amb dotació econòmica de 2.800 €: 

  • Unitat psicològica d’intervenció en crisis i emergències: Millorant l’atenció psicològica en situacions de crisis – Fundación Psicología Sin Fronteras. Un dels objectius principals és la prevenció i reparació psicològica de danys causats per emergències, catàstrofes i conflictes armats, així com el recolzament als afectats en aquestes situacions tant a nivell nacional com internacional. 

  • Qui sóc? Promoció de les capacitats, autonomia i benestar psíquic i social de nens amb Síndrome de Down o una altra discapacitat – Fundació Cromosuma. Aquest projecte es centra en millorar l’autonomia i benestar emocional i relacional de nens, nenes i adolescents amb Síndrome de Down o amb una altra discapacitat intel·lectual i de les seves famílies o altres professionals, a través de la intervenció grupal on es desenvolupen activitats psicoterapèutiques i psicopedagògiques. 

Projecte amb dotació econòmica de 2.400 €: 

  • Vídeo intervenció grupal amb famílies vulnerables a la població de Salt (Gironès) amb NOUSOL ONG " – Associació Socioeducativa NOUSOL. Aquest projecte pretén fomentar l’exercici de la criança positiva per un adequat desenvolupament dels menors d’entre 6 a 12 anys de famílies que es troben en un context de vulnerabilitat de la població de Salt (Gironès). 

La Comissió de Valoració vol destacar la gran qualitat de tots els projectes presentats a la convocatòria i agrair la participació a totes les persones i institucions. Alhora, vol encoratjar a tots els participants a continuar amb la tasca que estan duent a terme a favor del benestar, la salut mental i la solidaritat. 

La resta de projectes presentats han estat: 

  • APASI (Projecte per l'atenció i prevenció de l'abús sexual infantil), adreçat a ofensors i/o possibles agressors – Fundació AGI 

  • Quan no t’agrades enmalalteixes – Fundació Imatge i Autoestima 

  • Supporter especialitzat – Fundació SUMMAE 

  • Entrenament cognitiu amb la plataforma NeuronUP per població adulta amb DI i per població del col·lectiu de Joves Migrants Sols – Sant Joan de Deu Terres de Lleida 

  • Proyecto Social de Cooperación al Desarrollo- India – SOI 

  • Espai Vital – Associació El Trampolí 

  • Veïnat que A-porta: Converses de Vida al Barri – CONFAVC 

  • Apropant les TIC’S a les persones amb discapacitat intel·lectual – Fundació Privada Boscana 


El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya agreix la participació de totes les entitats que s'han presentat a la convocatòria i anima participar totes les organitzacions amb finalitats socials i humanitàries a l'edició de l'any vinent.

Comparteix

f

Inscriu-te al curs 'Las voces. Todo lo que debemos aprender de nuevo sobre alucinaciones auditivas'
Gràcies al conveni entre el COPC i l'Asociación EMDR España, les persones col·legiades poden gaudir d'una reducció en el preu de la tarifa del curs