f

El COPC ret homenatge a Salvador Foraster, difusor i promotor de la psicoanàlisi a Barcelona

Fundador de la primera llibreria d’Espanya especialitzada en psicoanàlisi, de l’Editorial Xoroi i de la Casa de la Paraula, ens va deixar ara fa uns mesos.

La Comissió de Psiconàlisi del COPC i l'Espai Freud, amb la col·laboració de la Junta de Govern del COPC, ha organitzat un acte d’homenatge i record de Salvador Foraster, peça clau de la difusió i promoció de la psicoanàlisi. L’acte de commemoració es convoca per al 6 d’abril, a les 10 h, a la sala d’actes de la seu del Col·legi.

Salvador Forester va ser fundador, l’any 1980, de la llibreria Xoroi, la primera especialitzada en psicoanàlisi a Espanya. Uns anys després, endegà l’Editorial Xoroi, especialitzada també en psicoanàlisi. Coordinador de l’Espai Freud i impulsor del projecte col·lectiu La Casa de la Paraula, el 2006 va ser comissari de l’Any Freud BCN. La psicoanàlisi li deu nombroses iniciatives com “Fantasmagories del desig”, un cicle de pel·lícules que va projectar la Filmoteca amb la seva mirada a partir de la psicoanàlisi, tertúlies, debats, cursos, etc.

La seva tasca de llibreter, d’editor i de promotor d’activitats culturals el va fer referent en el camp de la psicoanàlisi, el cinema i la cultura. El seu vincle amb el COPC va estrènyer-se a partir de 2007, quan el Col·legi esdevingué part col·laboradora de la Casa de la Paraula i la seva llibreria vidual. 

En el programa de l’acte hi participaran Guillermo Mattioli, degà del COPC, Ana Molinaro i Mercè Collell, membres de la Junta de la Comissió de Psicoanàlisi del COPC, i Julieta Piastro, que farà el tancament de l’acte.

El programa de l'acte és en enllaç a l’apartat de Formació del COPC. Per assistir-hi, encara que sigui gratuït, se sol·licita inscripció. 

Com m'he d'inscriure en un acte del COPC?

Si és la primera vegada que t'inscrius en un acte del Col·legi: 


Si ets persona col·legiada o persona usuària ja registrada perquè has assistit a un acte anteriorment:

Comparteix

f

Es compleixen 25 anys de l’Associació Espanyola de Psicologia de l’Aviació i de la creació de l’especialitat
L’associació, molt vinculada al Grup de Treball  Psicologia Aeronàutica i Aeroespacial del COPC, celebrarà una jornada el pròxim 22 de març a  Madrid.