f

Has estat denunciat/ada a la Comissió Deontològica? Una infografia t'explica què pots esperar i fer

Publicada per la Comissió Deontològica del COPC, detalla les passes, els temps i els recursos amb què comptem davant una denúncia professional.

Un dels moments més incòmodes i desconcertants durant l’exercici de la psicologia és ser denunciat/ada a la Comissió Deontològica (DEO), l’òrgan del COPC que salvaguarda i promociona els principis rectors de l'exercici de la professió i les directrius ètiques dels psicòlegs i les psicòlogues.

Quan això ocorre, s'han d'analitzar els fets denunciats mitjançant un procés que pot ser viscut amb un seguit d'emocions negatives per part de la persona denunciada. Aquest procés, a més, pot tenir la seva complexitat des del punt de vista administratiu.


Continuant amb la seva tasca pedagògica i amb l'objectiu d'apropar-se a les persones col·legiades amb materials pràctics i senzills, la DEO ha creat una infografia que ajuda el psicòleg o psicòloga durant el procés, des de la perspectiva de la persona denunciada, tot explicant:

  • Quines són les passes que se seguiran

  • Quant de temps passa entre una i altra

  • En quins moments es poden presentar al·legacions

  • Quins són els seus drets

  • Quins són els seus recursos

Esperem que aquest breu i senzill document ajudi a molts col·legiats i col·legiades a passar per aquest difícil procés, assistits per tots els recursos que el COPC posa a la seva disposició.

Comparteix

f

La jornada Avenços i desmitificació en les altes capacitats intel·lectuals us espera el proper 14 de maig
El GT Altes capacitats (GTAC) de la Secció de Psicologia Educativa organitza la jornada, en format híbrid, de 10 a 18 h.