f

La Psicoxarxa Solidària celebra la vuitena 'Trobada Anual' des que el projecte va néixer l’any 2015

L'esdeveniment va reunir més de 50 persones entre membres, professionals i entitats col·laboradores.

El passat 9 de novembre va tenir lloc la vuitena Trobada Anual de la Psicoxarxa Solidària. L'esdeveniment va reunir més de 50 persones entre membres, professionals i entitats col·laboradores.

L'acte va comptar amb la presència de Joana Rafart, gerenta del programa Làbora, entitat col·laboradora de la Psicoxarxa des de fa més de 5 anys. Durant la seva intervenció, va explicar l’objectiu del programa que dirigeix: la millora de l’ocupabilitat i les condicions sociolaborals de les persones en situació de vulnerabilitat.

Va explicar que, des que va irrompre a les nostres vides la Covid19, es van adonar de la importància de situar el benestar emocional i psicològic de les persones en primer lloc. Des d'aleshores, han derivat a la Psicoxarxa moltes de les seves persones usuàries. I és que, majoritàriament, el perfil atès per la Psicoxarxa se situa en 2 franges d’edat: entre 40 i 50 anys i entre 50 i 60 anys, dos grups similars i equivalents al perfil sol·licitant que prové de Làbora. Va destacar, també, la importància d'una coordinació constant i de treball conjunt des dels àmbits socials i laborals, amb altres serveis i l'aposta per una ocupació digne i de qualitat.

Durant la taula rodona es van compartir reflexions dels grups d’intercanvi clínic que s’organitzen entre les persones professionals col·laboradores de la Psicoxarxa amb la participació d'Ana Maria Roig, José Ramón Martín i Mario Espinosa com a professionals col·laboradors del projecte i Raquel Molinero, referent de l’equip d’admissions i derivacions de la Psicoxarxa a Tarragona. En aquests grups, es posen en comú experiències de treball amb aquests i aquestes pacients i posen de manifest que moltes vegades es troben amb persones que s’adrecen a la Psicoxarxa perquè als serveis públics hi ha llistes d’espera molt llargues. 

El tancament de la trobada va ser a càrrec de Sara Camarasa, pedagoga i tècnica del Projecte Ambtu a l’entitat Quilòmetre Zero, una associació sense ànim de lucre (ONG) que neix el 2013 amb la missió d’abordar les desigualtats entre infants, famílies i joves en el context de la postcrisi del 2008. El seu projecte Ambtu, és un projecte de mentoria per a persones joves tutelades i extutelades, inspirat en el Projecte Referents (Barcelona), pioner en mentoria social a Espanya, que ofereix suport i acompanyament en el camí de transició cap a la vida adulta.

La Psicoxarxa Solidària va néixer fa vuit anys, amb la finalitat de facilitar l’accés a l’atenció psicològica a persones amb pocs recursos. A data d’avui acumulem un total de 1.132 sol·licituds i més de 450 persones beneficiàries. Ja són més de 30 entitats i més de 90 professionals que col·laboren amb nosaltres. 

Si no vas poder assistir a la trobada i vols veure la trobada gravada, pots fer-ho a continuació. Si vols obtenir informació addicional pots consultar el díptic o l’apartat web de la Psicoxarxa.

 
 


Davant qualsevol dubte o aclariment, pots contactar-nos escrivint a psicoxarxa@copc.cat.

Comparteix

f

El Consell Social del Col·legi escull presidència i vicepresidència per a la propera etapa
Joaquim Serrabona, president, i Adolfo Jarne, vicepresident, són elegits per unanimitat.