f

La Secció de Neuropsicologia del COPC col·labora en la redacció del nou Pla de rehabilitació de Catalunya

En aquest document, la Generalitat tipifica per primer cop que els neuropsicòlegs i les neuropsicòlogues han de ser part dels equips que atenguin determinats trastorns.

L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona ha acollit aquest dijous 11 de maig la presentació del Pla de rehabilitació de Catalunya: abordatge integral del funcionament i la discapacitat, un document que impulsa un abordatge integral de la salut, per optimitzar i recuperar el funcionament, a més de prevenir la discapacitat, i que posa l’èmfasi en una atenció més integrada basada en uns resultats de salut mesurables i un abordatge biopsicosocial centrat en la persona. El parlament inaugural ha estat a càrrec del conseller de Salut, Manuel Balcells.

Tal com explica l'informe, aquesta nova aproximació biopsicosocial "implica mirar més enllà de la tasca dels equips especialitzats de rehabilitació i abraçar el conjunt del procés assistencial, des de la promoció i la prevenció, fins a la teràpia, el seguiment i el manteniment, la qual cosa implica el conjunt del sistema de salut, i també altres sectors i la comunitat. D’acord amb aquest abordatge, l’elaboració del Pla incorpora la veu de la ciutadania i la participació de més de 200 professionals de diverses disciplines, àmbits assistencials i sectors". 

Professionals de la neuropsicologia que hi col·laboren


En la redacció d'aquest document han col·laborat, per primer cop, diferents professionals de la neuropsicologia i membres de la Secció de Neuropsicologia del COPC:

  • Anna López Sala

  • Anna Solerdelcoll Clapera

  • Aritz Aranbarri Paredes

  • Jordi Ortiz Gil

  • Júlia Ballester Plané

  • María Díez Juan

  • María José Ciudad Mas

  • Roser Pueyo Benito

  • Sonia Quiñones Ubeda

Això ha ajudat a aconseguir una gran novetat respecte de l'última edició de 2008: ara, entre aquests professionalsque integren el Pla, trobem els neuropsicòlegs/òlogues que, per primera vegada, estan inclosos en les directrius de la Generalitat dirigides a la rehabilitació de les persones. És a dir, és la primera vegada que es tipifica que els neuropsicòlegs i les neuropsicòlogues han de ser part d'aquests equips multidisciplinaris per a atendre trastorns neurològics, trastorns de la parla, del llenguatge i la deglució, trastorns del desenvolupament i fragilitat.

Marta Balagué, presidenta de la Secció de Neuropsicologia i vocal de la Junta de Govern del COPC, ha declarat que:

"Es tracta d'un gran pas per al nostre col·lectiu, en el reconeixement de la figura del neuropsicòleg/òloga dintre de la sanitat, i esperem que obri més portes, tant per ajudar aquests pacients que necessiten la millor atenció com per a l'ocupabilitat de la nostra professió".

Podeu llegir l'informe complet fent clic sobre la següent imatge:


Comparteix

f

Configura l’opció d’idioma del teu navegador per predeterminar la llengua de consulta del web del COPC
Recentment, els webs que ofereixen versió bilingüe -com el del Col·legi- han vist com els cercadors i navegadors donaven preferència al castellà en detriment de la versió en català.