f

Òscar Camps, fundador d'Open Arms, inaugura els col·loquis del festival Psicurt més solidari

La cerimònia inaugural de dijous 6 inclourà la projecció del film ‘Mediterráneo’ i un col·loqui amb el seu director, Marcel Barrena, i amb Òscar Camps, el fundador d’Open Arms que va inspirar la pel·lícula.

Arrenca la 7a edició del festival de curtmetratges de salut mental PSICURT, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. Dijous dia 6 d’octubre a les 18.30 h, l’Antiga Audiència de Tarragona acollirà la cerimònia d’inauguració que comptarà amb els parlaments de Jaume Descarrega, director tècnic del festival; Guillermo Mattioli, degà del COPC; Ana Bocio, subdirectora general de Promoció de la Salut; Inés Solé, consellera de Serveis Socials, Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona; i Josep Oriol Nicolau, director de l’Institut Municipal Reus Cultura.

Sensibilització i solidaritat


Tot seguit, la projecció del film Mediterráneo obrirà el primer col·loqui del festival, en aquest cas sobre temes com la discriminació, la soledat, la cooperació i l’empatia, i amb la col·laboració de Marcel Barrena, director de la multipremiada pel·lícula, i Òscar Camps, fundador de l’ONG Open Arms que va inspirar la història i Col·legiat d’Honor del COPC.

De fet, una de les exposicions fotogràfiques del festival d’enguany, “Infància universal” de Miguel Ángel Cano, que es podrà veure al Centre d’Art Cal Massó de Reus a partir del 8 d’octubre, donarà l’import íntegre de les vendes de qualsevol de les 40 fotografies exposades a Open Arms, per a ajudar l'ONG amb la seva gran labor humanitària salvant vides de persones abandonades en aigües internacionals que fugen de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa.

Projeccions simultànies a Reus i Tarragona


Com en anteriors edicions, els 28 curtmetratges que enguany opten als premis, es projectaran divendres 7, dissabte 8 i diumenge 9 de 18 h a 20 h simultàniament al teatre Bartrina de Reus (plaça del Teatre, 1) i a l’Antiga Audiència de Tarragona (plaça del Pallol, 3).

El públic vota

Després de cada projecció, el públic podrà votar cada curtmetratge fent servir les urnes disposades als teatres. El curt guanyador s'emportarà un dels premis del festival, el Premi del Públic al Millor Curtmetratge, consistent en 500 €.

Entrada lliure amb obsequi


L’entrada serà lliure fins a omplir localitats, no caldrà fer reserva prèvia, i els primers espectadors i espectadores en arribar-hi rebran l’obsequi d’una bossa del festival.

Us esperem del 6 al 9 d'octubre a Tarragona i Reus!

Vegeu programa




Comparteix

f

La biblioteca presenta la secció de contes per a intervencions amb infància
A més, també pots consultar les 10 novetats bibliogràfiques de la setmana.