f

Treballes en règim d'autònoms? Comunica o actualitza les teves dades a la Seguretat Social abans del 30 de juny

No totes les persones treballadores en règim d’autònoms tenen l’obligació de fer-ho. Comprova què has de comunicar en cas que la teva situació ho requereixi.

El proper 30 de juny expira el termini perquè els treballadors i treballadores autònoms amb obligació comuniquin a la Seguretat Social les dades relatives a la seva activitat.

Qui són les persones treballadores en règim d’autònoms que en tenen l’obligació i què han de comunicar?

1. Persones autònomes societàries (mercantils, cooperativistes, qui estigui al capdavant de comunitats de béns o societats civils):
Han de comunicar:

  • Raó social de les societats de què formen part.

  • Si s'és conseller, administrador o es presten altres serveis per a la societat, cal comunicar el percentatge de participació propi i el dels familiars convivents, dels quals cal aportar nom, cognoms i DNI.

2. Persones treballadores per compte propi amb persones autònomes col·laboradores al seu càrrec (fent referència a familiars col·laboradors):

Han de comunicar:

  • Nom, cognoms i NIF d'aquestes persones col·laboradores.

3. Treballadors i treballadores en règim d'autònoms econòmicament dependents (TRADE), que treballen majoritàriament per a una sola persona física o jurídica clienta.
Han d'aportar:

  • CIF d'aquesta persona física o jurídica clienta.

4. Persones en règim d'autònoms obligades a estar col·legiades: 
Han de notificar:

  • El Col·legi al qual pertanyen.

5. Persones sanitàries d'alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) que presten servei per a l'empresa privada a més de treballar a jornada completa per al servei públic:

Han de notificar:

  • CIF del pagador.

Per fer aquesta comunicació, cal entrar a la seu electrònica de la Seguretat Social amb el certificat digital de la persona en règim d'autònoms i comprovar o modificar les dades, o recórrer a la gestoria de cada professional perquè ho faci.

Pots accedir a la seu electrònica de la Seguretat Social a través del següent enllaç: Seu electrònica de la Seguretat Social.


Comparteix

f

El Col·legi atorga a 6 projectes socials i humanitaris els 20.000 euros dels ajuts 0'7 del COPC
El projecte 'Familiars de pacients amb càncer hereditari' ha estat la iniciativa social que ha obtingut la màxima dotació econòmica per desenvolupar la seva acció.