f

L'acord de col·laboració entre la Delegació i l’HSJD de Lleida produeix el primer fruit

La sessió clínica ‘Neuropsicologia dels trastorns mentals: característiques i avaluació’ presenta el perfil neuropsicològic dels principals trastorns mentals.

Dimecres 7 de febrer, la Delegació Territorial de Lleida del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i l’Hospital Sant Joan de Déu Lleida han dut a terme la primera acció de formació conjunta, fruit del conveni de col·laboració subscrit entre ambdues entitats.

L’acte, que ha tingut lloc entre les 12 i les 14 hores en una sala de formació de l’àrea docent del centre hospitalari, ha consistit en una sessió clínica sota el títol Neuropsicologia dels trastorns mentals: característiques i avaluació. Impartida per la docent Anna Carnés, PhD, psicòloga clínica i experta en Neuropsicologia de la Unitat de Trastorns Cognitius de l'Hospital Universitari Santa Maria de Lleida, ha fet una presentació als professionals de Sant Joan de Déu Terres de Lleida sobre el perfil neuropsicològic dels principals trastorns mentals. S’ha detallat el perfil de patologies com l'esquizofrènia, el trastorn bipolar, el trastorn depressiu major, els trastorns de personalitat o el consum de substàncies. Paral·lelament, s’ha incidit en l’avaluació neuropsicològica d'aquests casos, i com les proves i els criteris, a l’hora d'escollir els tests per dissenyar l’exploració neuropsicològica, poden resultar útils per detectar-los. 

Durant la sessió, s’ha utilitzat el material cedit pel COPC per tal de veure en directe algunes d'aquestes proves, de forma que els professionals que han assistit a la formació les han pogut conèixer de primera mà. L’acte s’emmarca en les accions previstes en el marc del conveni de col·laboració subscrit entre la Delegació Territorial de Lleida del Col·legi Oficial de Psicologia i Sant Joan de Déu Terres de Lleida.


Comparteix

f

El president de la Delegació es reuneix amb el regidor de Joventut, Educació, Ocupació i d’Igualtat de l’Ajuntament
Jaume L. Celma i Xavier Blanco fixen els eixos de futures col·laboracions