f

La Delegació de Lleida dona exemplars del llibre ‘Va de lletres’ a les biblioteques de la Facultat de Medicina i de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL

El recull d’escrits de professionals i pacients de l’àmbit de la salut mental pretén explicar què caracteritza cadascuna de les malalties mentals.

La Delegació Territorial de Lleida del COPC ha donat cinc exemplars del llibre Va de lletres a cadascuna de les biblioteques de la Facultat de Medicina i la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida. L'obra és un un recull d’escrits de professionals i pacients de l’àmbit de la salut mental que pretén explicar les característiques de cadascuna de les malalties mentals. 

 

En nom de la Delegació, Jorge Moya, vocal de la Junta Rectora, ha lliurat avui 7 de novembre els darrers volums al degà de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social, David Aguilar. El passat 10 d’octubre la degana de la Facultat de Medicina, Anna Casanovas, va rebre cinc exemplars de la mateixa edició per a la biblioteca del centre de mans de Jaume L. Cema i Antonio Alcántara, president i secretari de la Delegació de Lleida del COPC, respectivament.  

Editada pel Servei de Rehabilitació Comunitària en Salut Mental de Lleida en col·laboració amb la Delegació Territorial de Lleida del COPC, Va de lletres agrupa una sèrie d’escrits -relats breus i poemes- a càrrec dels i les participants d'un taller d'escriptura amb diferents tipus de trastorns: bipolar, esquizofrènia o trastorn límit de la personalitat (TLP), entre d'altres. A més, el volum inclou textos escrits per professionals del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari de Santa Maria amb l’objectiu d’explicar què caracteritza cadascuna de les malalties mentals, també mitjançant il·lustracions.   

Així doncs, la iniciativa pretén donar veu a la salut mental i visibilitat a tot el patiment generat per les malalties mentals tantes vegades silenciat, així com sensibilitzar la població en general.

Comparteix

f

La V Jornada d’Intervenció Comunitària en Salut Mental “Nou reptes” t'espera el 16 de novembre
L'esdeveniment organitzat per la Delegació, conjuntament amb els Serveis de Rehabilitació Comunitària i GSS, tindrà lloc a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida.