f

Reus acull la 'I Jornada Pedagogia i Salut: 2n cicle. El dolor del silenci. Conductes autolesives i d'aïllament'

La Junta Rectora de la Delegació Territorial de Tarragona col·labora en l'organització de l'activitat, i l'Ajuntament de Reus en gestiona la inscripció de l'esdeveniment del proper 15 d'octubre.


La I Jornada Pedagogia i Salut: 2n cicle. El dolor del silenci. Conductes autolesives i d'aïllament tindrà lloc dissabte 15 d'octubre, de 9.00 h a 14.30 h, a l'Escola Mowgli de Reus. La jornada va dirigida al personal docent de qualsevol etapa educativa.

La vida és un ventall d'èpoques, una de les quals, l'adolescència. En aquesta etapa es viuen processos de canvi que poden condicionar tant el creixement personal com el col·lectiu. La tasca docent és un procés d'aprenentatge continu que ha d'atendre com es configura el context educatiu per assegurar que afavoreix al benestar i creixement emocional de l'alumnat. Darrere dels pupitres poden amagar-se mons sense llum. Detectar conductes associades al patiment personal és vital, i en aquests casos, l'acollida i l'acompanyament esdevenen eines essencials per gestionar les emocions assertivament. Així doncs, és important saber identificar situacions d'alerta i disposar de recursos per actuar davant problemàtiques que presenten conductes autolesives o d'aïllament i que poden relacionar-se amb una experiència vital desfavorable.

La jornada constarà d'una conferència inaugural a càrrec del Dr. en psicologia Joaquim Puntí i 2 tallers a càrrec de professionals de l'Associació per la Prevenció del Suïcidi i l'Atenció al Supervivent (APSAS), que tenen àmplia experiència en la realització d'accions formatives a personal docent en aquests temes.

La Junta Rectora de la Delegació Territorial de Tarragona col·labora en l'organització de l'activitat, reconeguda pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. L'Ajuntament de Reus en gestiona la inscripció a través d'aquest enllaç al seu web. Programa't la data i inscriu-t'hi!


Comparteix

f

La Delegació Territorial de Tarragona firma un nou acord de col·laboració amb el Col·legi de Professionals de l'Activitat Física i de l'Esport de Catalunya
Eva Llatser, presidenta de la Delegació i Sergi Lou, delegat territorial de Tarragona del COPLEFC van signar el conveni