• 8:30 h Entrega de material
• 9:00 h Presentació de la Jornada
• 9:15 h Ansietat i Educació Emocional: Estratègies per al Benestar
S'analitzarà el concepte d'ansietat i es diferenciarà de l'estrès, proporcionant un marc teòric clar. A més, s'explorarà com l'educació emocional pot ser una eina eficaç per a la gestió de l'ansietat, presentant estratègies pràctiques basades en investigació. Es destacarà l'impacte de l'educació emocional al benestar integral, oferint tècniques aplicables per millorar la qualitat de vida.
A càrrec de Rafel Bisquerra, President de la RIEEB (Xarxa Internacional d'Educació Emocional i Benestar), catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, Doctor en Ciències de l'Educació, Llicenciat en Pedagogia i en Psicologia, Doctor Honoris causa pel CELEI de Santiago de Xile. Algunes de les seves publicacions són: Psicopedagogia de les emocions (2009), Qüestions sobre benestar (2013), La intel·ligència emocional en l'educació (2015), Univers d'emocions (2015), 10 idees clau. Educació emocional (2016), Gimnàstica emocional i coaching (2016), Diccionari d'emocions i fenòmens afectius (2016), Política i emoció (2017), Competències emocionals per a un canvi de paradigma en educació (2019), Emoció: instruments de mesura i avaluació (2020), etc. Des de 1993 és dedica a l'educació professional de manera exclusiva, fent formació,investigació i difusió.
• 10:00 h Entrevista a Carlos Vico, Especialista en l'àmbit de la supervivència extrema, fundador de l'escola survivalxtreme, escriptor del llibre "supervivent la por sota control" amb més de dotze anys d'experiència fent viatges a entorns complexos, tant en solitari com acompanyant persones amb problemes per a potenciar el seu desenvolupament personal. Té una Canal de Youtube especialitzat en Supervivència extrema.
• 10:45 h Pausa
• 11:15 h Com utilitzar les xarxes socials sense estressar-se en l'intent?
El cervell humà és una estructura complexa responsable de totes les nostres funcions mentals i emocionals i és especialment sensible a estímuls socials i emocionals, com els que provenen de les xarxes socials, activant àrees relacionades amb la recompensa i la comparació social. Les xarxes socials són plataformes digitals dissenyades per a la interacció i perquè compartim contingut. Funcionen mitjançant algoritmes que prioritzen publicacions per a maximitzar el temps de permanència de l'usuari i la interacció, la qual cosa pot portar a un ús compulsiu i addictiu. Parlarem dels beneficis i riscos de les xarxes socials i com fer-ne un ús conscient i equilibrat.
A càrrec de Lorena Gascón, Psicòloga General Sanitària. Màster de professorat en Secundària en la Universitat Catòlica de València. Màster de Tractaments psicològics basats en Mindfulness i compassió en l'Associació Espanyola de Mindfulness (Aemind), i instructora de Mindfulness realitzant la formació per a professors del protocol oficial de Mindfulness i Autocompassió (MSC). Formada en teràpia centrada en la compassió (CFT). Autora dels llibres “Querido cerebro, ¿Qué coño quieres de mí?” i “Deja de tratarte como en culo”
• 12:00 h Taula Rodona i torn de preguntes
• 13:00 h Cloenda