3a Jornada Intergrupal Conflicte, Agressivitat i Violència: Diferents abordatges des de la psicologia
La Jornada reunirà a professionals, acadèmics i estudiants de la psicologia dins els àmbits de la salut, legal, educatiu, social, mediació, esport i comunicació, amb l'objectiu de compartir coneixements, experiències i estratègies per a la comprensió i maneig d'aquests fenòmens.
La 3a Jornada Intergrupal, està organitzada pels grups de treball Confluències en la Neuropsicologia, Prevenció i Intervenció en Psicologia de l'Esport i Mediació Familiar i Comunitària amb el suport de la Junta rectora de la Delegació de Girona del COPC. Els integrants que conformen el comitè científic són: Emili Rodríguez, Margarita López, Elena Solovieva, Carme López, Carme Pérez, Sílvia Bataller, Mireia Caralt, i Susana Mantas. Les activitats se centraran en els eixos temàtics del conflicte, l'agressivitat i la violència, fenòmens que impacten de manera significativa en la convivència i el benestar de les persones i del conjunt de la societat. Els ponents seran de rellevància i comptarem, entre d'altres, amb figures com Vicente Garrido, Luis Moya, Adolf Tobeña, Javier Wilhelm, Carles Sastre i Tura Soler.
L'activitat està reconeguda com a Formació Contínua pel Centre de Mediació de Catalunya i també s'ha reconegut el Reconeixement d'Interès Sanitari (RIS) per part del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
L'auditori de l'Espai Fundació La Caixa a Girona és on es duran a terme les 8 hores programades per aquesta Jornada, i a més a més de la modalitat d'assistència presencial també serà possible l'assistència en línia. La formació, com en les anteriors edicions té un preu únic de 12 € que pretén ser simbòlic i competitiu, on, a més a més d'ajudar a accedir a formacions a cost reduït es destinarà la totalitat de la recaptació íntegrament a la Fundació Concepció Juvanteny que es dedica al suport de la infància i l'adolescència en risc i a les seves famílies.
2a Jornada Intergrupal Del vincle a les conductes de risc. Recuperant l'adolescència
La Jornada per videoconferència Del vincle a les conductes de risc. Recuperant l’adolescència va donar continuïtat al projecte de la Junta Rectora de la Delegació de Girona del COPC, i proposava aprofundir en una etapa vital de transició en què l’adolescent es qüestiona les relacions de les etapes anteriors i busca noves experiències que li obriran portes a relacionar-se amb els altres i amb ells mateixos. Temes com el trastorn de conducta, la desmotivació vital, el desarrelament, el fracàs escolar i laboral, conductes sexuals de risc, maternitat precoç, assetjament, depressió, delinqüència, consum de tòxics, són algunes de les problemàtiques que ens trobem en l’àmbit educatiu, social, jurídic i de salut mental. Per abordar-los es van convidar tres reconeguts experts: Alfredo Oliva, Mark Dangerfield i Blaise Pierrehumbert.
Miniweb de la Jornada
2a Jornada Intergrupal Del vincle a les conductes de risc. Recuperant l'adolescència
1a Jornada de Grups de Treball de Professionals de la Psicologia: Trauma Psicològic Infantil. Identificar i intervenir
La primera edició de les Jornades, que van tenir lloc el 19 i 20 d’octubre a l’Auditori de l'Espai Caixa de Girona, van abordar el trauma psicològic infantil i juvenil i van ser espai de trobada i col·laboració entre 3 grups de treball: el GT Clínica de la infància i l’adolescència; el GT Intervenció psicològica en crisis i emergències, i el GT Trauma – EMDR de Girona.
La 1a. Jornada de Grups de Treball de Professionals de la Psicologia: Trauma Psicològic Infantil. Identificar i intervenir va comptar amb l’experiència de molts professionals i diferents equips multidisciplinaris, a més de Dominique Sabbah i Cristina Cortés, dues grans especialistes de referència en aquest àmbit.
La 1a. Jornada va identificar, diferenciar i intervenir sobre els tipus de trauma que es pot trobar en la pràctica diària, així com va donar una visió global dels recursos assistencials existents en el territori i l’actuació que realitzen els professionals des dels diferents àmbits. Per aquest motiu el primer dia va anar dirigit a tots els professionals que treballen amb nens i adolescents en l'àmbit de salut, ensenyament, afers socials i família, justícia i cossos de seguretat; comprenent mestres de primària i secundària, educadors, psicopedagogia, pediatria, neuropediatria, infermeria, treball socials, etc. El segon dia es va destinar a un curs específic: Intervenció terapèutica en trauma psicològic infantil. Únic i relacional, amb la finalitat de dotar de més estratègies a psicòlegs i psiquiatres en la seva intervenció professional.