f

Aquest dijous 10 d'octubre arrenca el concurs de curtmetratges del Festival PSICURT en sessions obertes a la ciutadania

Entre el divendres 11 i dissabte 12 d’octubre es projectaran les 25 obres seleccionades a diferents espais de Tarragona i Reus

Des del 2 d'octubre, el Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental de Tarragona i Reus, el PSICURT, ha captivat els assistents amb una variada programació d'activitats paral·leles que ofereix projeccions, tallers i col·loquis molt interessants.

Hem gaudit de les la projecció dels 7 capítols de La Mesías amb els seus respectius postcol·loquis, un d'aquests amb l'actor del film Biel Rossell; la projecció del documental Bailar la locura i el col·loqui posterior amb els codirectors Maiol Virgil i Marta Espar, i una de les actrius protagonistes, Alba Coll.

També s'ha realitzat la projecció del documental Riqueni i el col·loqui posterior amb el director i productor, Paco Bech, i el protagonista del projecte, Rafael Riqueni. A més, del concert d'aquest últim, guitarrista flamenc de professió, que va fer posar dempeus el públic del Teatre de Tarragona.

També dins del marc de les activitats paral·leles del Festival PSICURT, va tenir lloc l'obra de teatre A la deriva, una producció que aprofundeix les problemàtiques relacionades amb la salut mental. Aquest esdeveniment va ser la prèvia ideal per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental.

Les activitats paral·leles continuaran fins dimarts 15 d'octubre, que és el darrer dia del festival.

Podràs gaudir de la projecció de Me llamabas Septiembre, guanyador del Psicurt 2023, juntament amb un col·loqui con vermut a càrrec del director, guionista i productor Fernando Bonelli, dissabte 12 d'octubre a les 12.30 h al Centre d'Art Cal Massó de Reus.

Diumenge 13 d'octubre a les 11.30 h, als Cinemes Axion Reus (Sala 5) del Centre Comercial La Fira de Reus, es durà a terme la projecció de la pel·lícula Buffalo Kids, seguida d'un col·loqui amb Pedro Solís , guionista i director de la pel·lícula.

Finalment, dimarts 15 d'octubre a les 19.30 h, a l'Espai Jove Kesse de Tarragona, podràs assistir a la projecció d' Una mirada a través del curtmetratge, que inclou quatre curtmetratges d'edicions anteriors del Psicurt, amb un enfocament especial a la salut mental, i comptarà amb una taula rodona amb professionals de l'àmbit de la salut mental.

Concurs de curtmetratges

Aquest dijous 10 d'octubre, fins el 13 d'octubre, arrenca el concurs de curtmetratges del Festival PSICURT en sessions obertes a la ciutadania. 

 • Dijous 10 d’octubre s’inaugura el Psicurt, a les 18 h, amb un acte d’obertura a l’Antiga Audiència de Tarragona en el qual es projectarà la pel·lícula Chinas. A continuació s’iniciarà un col·loqui amb l’actriu protagonista del film, Xinyi Ye. 

Divendres 11 d’octubre, a les 19 i a les 21 h, a l’Antiga Audiència de Tarragona i als cines Axion, del centre comercial La Fira de Reus, hi haurà dos passis de 10 curts dels 25 que es presenten a concurs.

Dissabte 12 d’octubre, en passis programats per a les 17 h, les 19 h i les 21 h, es projectaran els 15 curts restants al Teatre Bartrina de Reus i a l’Antiga Audiència de Tarragona

Diumenge 13 d’octubre, a les 18.30 h al Teatre Bartrina de Reus, Ricard Lahoz conduirà la gala de lliurament de premis i de cloenda del festival al Teatre Bartrina de Reus. 

Cal tenir en compte que en no requerir-se entrada ni inscripció prèvia per assistir als actes, l’assistència de públic es limitarà a l’aforament disponible en cada moment en cadascuna de les sales.   

 T'hi esperem!

en COPC

Comparteix

f

Jornada 'El (des)encontre en la intervenció psicològica amb població migrant. El rol del professional i la seva escolta', el pròxim 15 de novembre
La Jornada, organitzada pel Grup de treball de Moviments migratoris, refugi, asil i relacions interculturals del COPC, vol visibilitzar la funció clau del professional de l’àmbit de les migracions i l’efecte de la seva escolta.