f

Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger: com podem ajudar amb el nostre comportament?

Cinc consells per interactuar millor amb les persones amb Asperger i set llibres gratis i en línia per saber-ne més.

 La xifra de persones afectades al món per un Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) oscil·la entre els 60 i els 100 per cada 10.000 habitants. I al voltant del 10% d’aquests casos són diagnosticats com síndrome d’Asperger, el trastorn considerat més lleu de l’espectre autista, que es diferencia dels altres en el fet que no comporta ni retard en el llenguatge ni dèficit intel·lectual.

Els dèficits de les persones amb Asperger tant en la interacció social com en comunicació no verbal solen causar molts malentesos en el cas d'un comportament inadequat en una situació determinada. Per això, amb motiu del Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger que se celebra el 18 de febrer, el Grup de Treball de Psicologia i discapacitat del COPC ha volgut publicar una petita infografia amb cinc consells clau que ens poden ajudar molt a interactuar amb aquestes persones, i que ja es poden trobar en els següents enllaços en català i castellà.

Com sempre, els col·legiats i col·legiades que vulguin aprofundir en el tema, ho poden fer gràcies a la selecció de llibres sobre l’Asperger elaborada per l’equip de la biblioteca del COPC, de forma gratuïta i en línia en aquest enllaç .     

Comparteix

f

La campanya de lluita contra l’intrusisme 2021 del COPC rep el reconeixement i el finançament per part del Consejo General de la Psicología com a activitat considerada prioritària
El COP va comunicar recentment els projectes o propostes escollits per rebre les ajudes del COP d’entre les proposades pels diferents col·legis de l’estat