f

El Col·legi Oficial de Psicologia celebra la seva Junta General Ordinària del 15 de desembre

Durant la sessió, que va comptar amb 75 participants i es va dur a terme de manera telemàtica, es van aprovar tots els punts definits en l’ordre del dia.


Ahir dia 15 de desembre a les 18:30 la Junta de Govern del COPC va celebrar la Junta General Ordinària del 15 de desembre. Una vegada més, i donant resposta a les limitacions i necessitats de seguretat marcades per la pandèmia, es va dur a terme de manera 100% telemàtica.

Durant la sessió es van presentar i votar els diferents punts previstos: acta de la JGO anterior (Ordinària 21/04/2021), pressupost de l’any 2022 i assignacions de la Junta de Govern 2022.

Així, tots els punts es van aprovar per àmplia majoria gràcies als vots de les persones assistents.

Durant la sessió, el degà del COPC, Guillermo Mattioli, va voler aprofitar l’oportunitat per realitzar un recorregut per les dades més destacades dels diferents departaments així com per compartir una actualització sobre altres temes rellevants per als i les professionals de la psicologia.

Concretament, es van destacar dades com l’augment en l’oferta formativa durant el període maig-novembre (que ha pràcticament triplicat el volum respecte al mateix període de l’any anterior); l’augment també en el nombre d’ofertes de la borsa de treball del COPC (amb un increment d’un 51% respecte al total del 2020); l’evolució tant en volum de préstecs com d’usuaris de la biblioteca (amb un 43% més respecte a 2020); la consolidació del COPC com a font d’informació sobre psicologia per als principals mitjans (arribant a 1.187 aparicions en notícies durant 2021) i destacant dades de participació en seccions que han sumat 678 nous usuaris durant aquest any o de noves col·legiacions amb un 20% més de persones col·legiades respecte al mateix període de l’any anterior.

En l’assemblea, es va aprofitar també aquest espai per compartir els projectes destacats duts a terme per les delegacions territorials durant els darrers mesos: el concurs literari de Girona, el concurs d’il·lustració El traç de la psicologia de Lleida i el de fotografia de Tarragona així com jornades organitzades per les delegacions. Altrament, també es van destacar els convenis signats en benefici de persones col·legiades i de la ciutadania com el formalitzat amb l’Àrea de Salut de l'Ajuntament de Reus, el de l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida o el de la Fundación Rosa Maria Vivar.

D’altra banda, el degà va fer menció també la participació del COPC en altres projectes transversals amb diferents entitats i amb l’administració pública: la participació en la comissió de la Marató sobre salut mental, activitats de suport emocional amb l’Ajuntament de Barcelona, l’elaboració d’un dictamen sobre mediació pel Departament de Justícia, el treball conjunt amb el Departament d’Interior de la nova llei de víctimes del terrorisme, la relació mantinguda amb la Diputació de Barcelona i l’encàrrec fet per la mateixa al nostre grup de treball de psicologia en serveis socials respecte a la inclusió de professionals en psicologia en els SSB o la iniciativa del COPC, en col·laboració amb el Consejo General de la Psicología, en una esmena addicional sobre els PESTOS  en la Proposición de Ley General de Salud Mental del Grupo Parlamentario Confederal de Unidas Podemos-En Comú Podem-Galicia en Común son alguns dels exemples destacats.

En aquest context es va remarcar també la important participació de les diferents seccions professionals en aquests projectes amb altres institucions, ja que gràcies al seu treball conjunt amb la Junta de Govern ha estat possible iniciar noves relacions i avançar les ja iniciades en un moment intens de contacte amb les administracions públiques.

Així mateix, es va compartir amb especial èmfasi el Programa de benestar emocional i salut comunitària del Departament de Salut que preveu la incorporació de 150 nous professionals referents en benestar emocional i salut comunitària; programa en el qual el Col·legi ha pogut participar en diferents reunions en les seves fases inicials de presentació.

Des del COPC, agraïm la participació, una vegada més, a tots i totes els assistents així com a les seccions professionals, grups de treball, delegacions territorials, òrgans i equip tècnic pel l’esforç i treball dels últims mesos.


Comparteix

f

El COPC ofereix dues certificacions oficials per a professionals de la psicologia de la Mobilitat i de la Seguretat
El col·legi farà una sessió d'assessorament general sobre el procediment de presentació de sol·liciuds d'acreditacions professionals d'expertesa el proper 18 de novembre.