f

El Consell d'Educació de Catalunya amplia la seva composició i el COPC comença a formar-ne part

La representació del COPC ja ha participat a la reunió del Consell del 15 d‘octubre.

El Consell d’Educació de Catalunya (CEC) és l’organisme de consulta i participació del Departament d’Educació. Des de la seva formació, l’any 1986, la realitat de la comunitat educativa ha anat canviant, i en conseqüència també la composició del CEC. Des de feia un temps, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya treballava per entrar a formar part del Consell de la mà del degà, el Dr. Guillermo Mattioli, i la Secció de Psicologia Educativa, representada per la presidenta Sra. Olga Piazuelo i la secretària Sra. Mònica Cortés. Finalment, aquest mes d’octubre, el Col·legi ha estat convidat a formar part del Consell. 

El passat 15 d’octubre, la reunió del Consell d’Educació de Catalunya ja va comptar amb la representació del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, el qual vol aportar-hi el necessari punt de vista de la psicologia. Les persones designades pel COPC estan molt satisfetes i compromeses amb de poder representar la institució al CEC  

El procés de transició del Consell d’Educació de Catalunya (CEC) va endegar fa temps ha rebut recentment un impuls amb una nova composició de l’ens impulsada pel Govern amb l'aprovació d'una nova llei que n’ha ampliat la representació fins a un màxim de 75 membres. 


Funcions del Consell d'Educació de Catalunya

Com a organisme superior de consulta i participació, el Consell d'Educació de Catalunya assessora i respon les consultes que rep del Govern sobre diferents aspectes relacionats amb la programació del sistema educatiu a Catalunya. Al mateix temps, promou el debat i la reflexió sobre temes d'actualitat o que preocupen la comunitat educativa.

El Consell d'Educació de Catalunya actua de forma preceptiva i també per iniciativa pròpia. Això vol dir que té l’obligació de posicionar-se sobre determinats temes i afers que afecten la programació general dels ensenyaments no universitaris, i també pot fer recomanacions, propostes i consideracions a l’administració educativa sobre aquelles qüestions que consideri oportunes.

Totes les tasques realitzades es recullen i publiquen en una memòria anual d'activitats.


Comparteix

f

El curt ‘Vida o teatre’ de Guillem Manzanares, guanyador del PSICURT 2024
El film París 70 de Dani Feixas, sobre una història de família que parla de l'Alzheimer i la figura de les persones cuidadores, guanya el Premi del Públic 2024 i el 2n Premi Psicurt al Millor Curtmetratge de Ficció.