f

El COP organitza una trobada en línia per informar sobre com demanar l’acreditació d’expertesa en psicologia de la mobilitat i la seguretat

El termini per presentar la sol·licitud acaba el 10 de maig, i la trobada informativa és el proper dilluns 15 d’abril a les 20.00 h.

Si la teva trajectòria i activitat professional està vinculada a l’àmbit de la mobilitat i seguretat, ja et queda poc temps per sol·licitar l’acreditació del Consejo General de la Psicología de España, que tanca la via extraordinària de sol·licituds el pròxim mes de maig. L’acreditació professional d’expertesa és un procediment de reconeixement social d’excel·lència en la pràctica de la professió. No és titulació reglada habilitant però és un segell de qualitat que fomenta el prestigi de la professió i l’especialització.

La missió principal dels psicòlegs i psicòlogues de la mobilitat i la seguretat és avaluar persones que volen conduir, tenir una arma de foc, pilotar una embarcació, tenir un animal potencialment perillós, exercir com a professionals de l'aviació, del transport ferroviari o naval o dur a terme altres activitats de risc. La psicologia de la mobilitat i la seguretat té la responsabilitat de detectar aquelles persones que no en són aptes, ja que en qualsevol tipus d'activitat que impliqui risc o hi hagi un alt grau d'accidentalitat cal tenir molt en compte el “factor humà” i l’atenció psicològica com a elements rellevants per a la prevenció de l’accidentalitat.

Qui pot sol·licitar l'acreditació nacional de psicologia de la mobilitat per la via extraordinària transitòria?  

Si pots acreditar 150 hores de formació teòrica postgraduada en aquest àmbit d’intervenció i 4,5 anys d’experiència professional, anima’t a presentar-t’hi! La data límit és el pròxim dia 10 de maig de 2024, encara hi ets a temps. Pots consultar les bases aquí.

El Consejo General de la Psicología de España ofereix una trobada en línia informativa amb la coordinadora de la División de Psicología del Tráfico y la Seguridad, que explicarà amb detall els requisits de sol·licitud i el reconeixement professional que implica tenir aquesta Acreditació. Poden assistir-hi totes les persones col·legiades interessades, inscriu-t’hi si és el teu cas. La trobada serà dilluns 15 d’abril, a les 20.00 h, a través de Zoom. Podràs accedir a la reunió prement aquest enllaç.

A banda d’aquesta possibilitat, totes les persones acreditades pel COPC o altres col·legis professionals en aquest àmbit d’intervenció amb anterioritat a l’any 2020 (any de posada en marxa d'aquesta acreditació pel Consejo General de la Psicología de España) poden demanar la convalidació en via extraordinària aportant el diploma d’expertesa del COPC i la sol·licitud. 

El COPC també convoca tot l’any diferents acreditacions professionals en aquest àmbit d’intervenció de la mobilitat i seguretat: Acreditació d’Expertesa en avaluació de l'aptitud psicològica en Centres de Reconeixement i Diploma Acreditatiu en capacitació en l’Avaluació per la Tinença d’Armes de Foc i processos Selectius en Cossos de seguretat. Pots consultar les bases en aquest apartat.

Per a qualsevol dubte addicional pots contactar amb el Departament de Projectes Institucionals: acreditacions@copc.cat.


en COPC

Comparteix

f

El COPC presenta el nou portal de transparència del web del COPC
La pàgina recull i centralitza tota la informació que manifesta la voluntat de gestió transparent de la Junta de Govern.