f

El COPC concedeix els ajuts 0’7 per a projectes socials relacionats amb l’àmbit de la psicologia

L’any 2022 es reconeixen sis projectes, quatre dels quals amb una assignació de 4.000 €.

La Junta de Govern del COPC ha ratificat la decisió motivada de la Comissió de Valoració sobre la convocatòria d’ajuts del 0,7 del Col·legi a projectes de cooperació al desenvolupament i/o projectes humanitaris relacionats amb l'àmbit de la psicologia de 2022. La dotació econòmica de 20.000 € s’ha repartit en quatre ajuts de 4.000 € i dos ajuts de 2.000 €.

Projectes amb dotació econòmica de 4.000 €:

  • Accions al Baix Empordà – Associació El Trampolí. Amb aquest projecte es pretén oferir atenció urgent i immediata a les persones amb discapacitat intel·lectual que, per diferents motius, no poden ser ateses i/o acollides en el seu entorn directe per aconseguir, entre d’altres coses, combatre l’exclusió que pateixen les persones amb discapacitat intel·lectual nouvingudes i indocumentades i cobrir totes les seves necessitats bàsiques.

  • AIDA (Abordatge Integral per a les Dones i el seu Apoderament) – Associació Hèlia. Aquest projecte és un recurs pràctic d’acompanyament i suport a les dones en qualsevol situació de violència masclista amb l’objectiu d’assolir el seu ple apoderament a través de l’abordatge integral.

  • Servei d’atenció psicoterapèutica a persones joves tutelades i extutelades de Lleida – ISOM, SCCL. Amb aquest projecte es pretén millorar la salut relacional de les persones joves i adolescents ateses potenciant les seves habilitats i adquirint noves competències.

  • Projecte Social de Cooperació al Desenvolupament a Índia – SOI Streets-Heroes of India. Aquest projecte es porta a terme a centres d’acollida i orfenats a Kochi. Amb aquest projecte es vol garantir el benestar psicosocial dels nens, nenes i joves atesos als centres, que viuen en situació de risc d’exclusió social, a través del restabliment de la seva integritat emocional, la superació d’esdeveniments traumàtics i l’enfortiment dels seus recursos psicològics perquè puguin reconstruir els seus projectes de vida.

Projectes amb dotació econòmica de 2.000 €:

  • Aviva’t al Montseny – Asociación Experentia. L’objectiu general d’aquest projecte és millorar el benestar mental i emocional des d’una perspectiva d’enfortiment de capacitats i competències personals i socials a persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns mentals severs a Catalunya a través d’un programa de teràpia a través de la natura.

  • Projecte Finestres. Acompanyament a les famílies – Associació Reintegra. Amb aquest projecte es vol acompanyar, informar, orientar i empoderar famílies a través d’una atenció integral, en funció de les seves necessitats particulars per a un bon tracte intrafamiliar i possibilitant la vinculació afectiva, social i comunitària a través de diverses accions educatives, informatives, psicoterapèutiques i relacionals.


La Comissió de Valoració vol destacar la gran qualitat de tots els projectes presentats a la convocatòria i agrair la participació a totes les persones i institucions. Alhora, vol encoratjar a tots els participants a continuar amb la tasca que estan duent a terme a favor del benestar, la salut mental i la solidaritat.

La resta de projectes presentats han estat:

Teràpia assistida amb gossos. Angle Vallès SCCL.
Formació i divulgació del trastorn de l’espectre de l’autisme (TEA). Associació TEA Asperger Maresme.
Acompanyament socioemocional a l’equip educatiu del Centre Obert Muntanyès. Fundació Pare Manel.
Projecte Supporter especialitzat. Fundació Summae.
T’ESPEREM – Connectem amb l’embaràs. Integra, Associació per a la Inclusió de Col·lectius de Risc.

Comparteix

f

Enllaç per seguir el resultat de les eleccions a Junta de Govern en directe
Dia 2 de juny a partir de les 20 h