f

El COPC necessita les teves aportacions per orientar la nova cartera de serveis del Departament de Drets Socials

La Generalitat sol·licita la participació de la psicologia en la configuració del conjunt de serveis que el Drets Socials ha d’oferir a la ciutadania.


El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya demana la col·laboració dels col·legiats i col·legiades per tal de recollir les seves necessitats, coneixement i experiència amb relació a la sol·licitud que ha rebut per part del Departament de Drets Socials. La demanda del Departament és que l’àmbit de la psicologia participi en la modificació de la cartera de serveis conjuntament amb d’altres col·lectius i sectors professionals. Les tasques previstes s’estructuraran en cinc taules de treball diferents: discapacitat; gent gran; infància, adolescència i joventut; salut mental, addiccions i VIH; i pobresa i vulnerabilitat.    

Per tal de generar un argumentari ampli, rigorós i proactiu que defensi millors beneficis per als psicòlegs i psicòlogues, el COPC sol·licita la participació dels seus col·legiats i col·legiades. La participació és voluntària, flexible oberta a totes les persones col·legiades, i cadascú pot decidir fins on arriba la seva aportació, des de facilitar idees per escrit fins a participar en grups de treball i debat amb col·legues de professió per elaborar l’argumentari a defensar en l’àmbit de cada taula de treball.

La participació mínima dels col·legiats i col·legiades s’estructura a partir d’un correu que cal adreçar al correu electrònic taulestecniquesectorials@copc.cat en què ha de constar:

  • El teu nom i número de col·legiació.

  • En quin àmbit treballes com a psicòleg psicòloga: discapacitat; gent gran; infància, adolescència i joventut; salut mental, addiccions i VIH;  pobresa i vulnerabilitat.

  • En quin dispositiu de serveis socials treballes o amb quin tens relació.

  • Indicar si vols participar a les reunions debat del COPC.

  • Una resposta argumentada a les següents preguntes: 

    1. Principals limitacions de l’actual cartera de serveis socials que cal superar de forma prioritària.

    2. Quins aspectes s’haurien de preservar de l’actual cartera de serveis socials en l'àmbit específic on treballes.

    3. Quins aspectes s’haurien de modificar de l’actual cartera de serveis socials en l'àmbit específic on treballes.

    4. Reptes principals que afronta la reforma de la cartera de serveis socials en l'àmbit específic on treballes.

En cas que necessitis consultar l’actual cartera de serveis abans d’enviar les teves aportacions, pots consultar-la en aquest enllaç.

El Col·legi Oficial de Psicologia anima i agraeix la participació dels col·legiats i col·legiades, especialment els que treballen en l’àmbit dels serveis socials, principals dipositaris del coneixement i experiència necessaris.


Comparteix

f

La biblioteca del COPC incorpora nous tests a les tres delegacions territorials de Girona, Lleida i Tarragona
Els tests que cada delegació té en el seu fons poden ser reservats per tots els col·legiats i col·legiades, i transportats a la seu de la seva província gràcies al servei de préstec de la biblioteca del COPC.