f

El COPC nomena les persones col·legiades d'honor i reconeix els 25 anys de col·legiació a l'Acte del Patró de la Psicologia de 2022

L'acte institucional tindrà lloc el proper 29 d'abril, i nomenarà com a persones col·legiades d'honor el Dr. Joan Riart, el Dr. Joan Guàrdia i la Sra. Rosa Mª Jové.

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya du a terme, anualment, un acte institucional per reconèixer la tasca en favor de la psicologia de persones que han exercit la professió amb destacable dedicació. D‘una banda es condecora amb la col·legiació d’honor persones que han generat una obra especialment rellevant i, de l’altra, s’homenatja les persones que han complert el 25 aniversari d’exercici professional. Enguany es recupera la celebració de l'acte en dates poc convencionals, després d'haver hagut de suspendre l'edició de l'any 2021 i ajornar la de 2022 a causa de la pandèmia de COVID-19.

L’Acte del Patró de la Psicologia de 2022 tindrà lloc el proper 29 d’abril, de 19 a 23 h, a la sala La Paloma de Barcelona.  L’esdeveniment serà conduït per la periodista Rita Marzoa, i comptarà amb la participació dels membres de la Junta de Govern del Col·legi. L'assistència a l'acte està subjecta a invitació i prèvia inscripció en aquest enllaç

Durant el transcurs de l'acte, es condecorarà amb la col·legiació d'honor tres carreres exemplars en el món de la psicologia. En primer lloc, i a títol pòstum, es distingirà el Dr. Joan Riart, doctor en Psicologia i professor de la Facultat de Psicologia a la Universitat Ramon Llull, que va exercir la funció d'orientador a l'escola Lestonnac durant una llarga trajectòria professional, en què va crear el POOGG per oferir assessorament psicopedagògic a persones grans i, concretament, al col·lectiu de jubilats i jubilades que viuen en una residència. Joan Riart també va ser autor d'una cinquantena de llibres, alguns dels quals són un referent per a la professió, com ara Triar una professió i Manual de tutoria i orientació en la diversitat. També va escriure obres sobre intel·ligència emocional i algunes de ficció, la més recent Dones, de l'amor a la ràbia (2020). Va rebre el 2012 el Premi Joan Profitós d'assaig pedagògic amb Intel·ligència i cervell.

El segon col·legiat d'honor del COPC és el Dr. Joan Guàrdia, actual rector de la Universitat de Barcelona i catedràtic de Metodologia de les Ciències del Comportament a la Facultat de Psicologia. Doctor en Psicologia per la mateixa UB, és expert en estadística i en l'estudi sistemàtic de la conducta humana. Ha fet docència a la Facultat de Psicologia i moltes altres facultats, i actualment és membre de l'Institut de Neurociències i de l'Institut de Sistemes Complexos (UBICS) de la Universitat de Barcelona.

La tercera persona a qui es distingirà com a col·legiada d'honor serà la Sra. Rosa Maria Jové, psicòloga especialitzada en psicologia clínica infantil i juvenil, en psicopediatria (de 0 a 3 anys) i en psicologia forense. Va ser presidenta de la Delegació Territorial de Lleida del COPC i responsable del programa de salut maternoinfantil de la UNICEF a Lleida, i membre fundadora del grup de psicòlegs i psicòlogues d'emergències i catàstrofes de Catalunya. Ha escrit Dormir sense llàgrimes i La criança feliç, entre d'altres llibres i diversos articles de divulgació sobre psicologia infantil.

Després d’homenatjar les persones col·legiades d’honor i els col·legiats i col·legiades assistents que van complir el 25è aniversari de col·legiació els anys 2020 i 2021, es podrà gaudir d’un sopar còctel i de l’amenització musical del grup de jazz liderat per Carlos Sarduy, reconegut trompetista guanyador d’un Grammy Award amb Chucho Valdés. 

L’acte de commemoració del Patró de la Psicologia del COPC rememora la figura de Juan Huarte de Saint Jean, metge del segle XVI considerat l’impulsor  de la investigació científica en el camp psicològic a Espanya i el precursor de la psicologia diferencial gràcies a la seva obra Examen de ingenios para las ciencias (1575)

Comparteix

f

La quota col·legial es pot deduir a la declaració de renda de 2021
Les quotes col·legials abonades pels psicòlegs i psicòlogues tenen la consideració de deduïbles a la declaració de l’IRPF, i per tant, es poden incloure a la declaració de renda. Enguany, cal descarregar-la de l'antic lloc web del COPC.