f

El COPC obre la capacitació de psicòleg o psicòloga amb expertesa en dolor per acreditar els professionals especialitzats en aquest àmbit

Quines són les competències d’un psicòleg o psicòloga expert en dolor i com obtenir la capacitació d’expertesa en aquest àmbit?

En el nostre entorn, s’estima que el 25% de la població catalana major de 15 anys pateix algun tipus de dolor persistent i un 67% de la població de 75 anys o més declara patir dolor persistent (ESCA 2020). El dolor persistent té un ampli impacte tant en l’àmbit personal com també en l’entorn proper (família i amics) i extern (entorn laboral, societat en general) i sovint implica limitacions rellevants del funcionament diari de la persona (feina, estudis, oci, etc.). 

La persona psicòloga en l’àmbit del dolor ha de ser capaç de formar en el coneixement i processos psicològics implicats en l’experiència de dolor així com d’introduir tècniques psicològiques bàsiques a la persona i als seus familiars, o d’altres professionals de l’entorn de la persona amb dolor, i fer-ho sempre en base a l'evidència científica disponible. 

Els procediments de certificació permeten verificar les competències professionals, a més de fomentar uns estàndards formatius de qualitat. L'atenció, la recerca i la formació en l’àmbit del dolor requereix d’aquesta especialització, i per aquest motiu el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya impulsa els professionals en psicologia del dolor convocant aquesta nova capacitació d’expertesa. 


Qui pot demanar la Capacitació d'Expertesa en Psicologia del Dolor i quins són els requisits exigits?  

Tots els col·legiats i col·legiades que hi estiguin interessats i que reuneixin els requisits generals i els requisits específics previstos en les bases de la convocatòria, que podeu consultaren aquest enllaç. La formació mínima en dolor és de 350 hores i cal tenir un mínim de 3.000 hores de pràctica professional demostrable en l’àmbit del dolor.  

Per tal de facilitar als col·legiats i col·legiades l’accés a la informació, el Departament de Desenvolupament Professional programa sessions informatives sobre el procediment de sol·licitud d’acreditacions en l’àmbit general. La propera sessió és el dia 21 d’abril, en modalitat telemàtica. Si t’hi vols inscriure, pots fer-ho en aquest enllaç a l’apartat de formació al web del COPC.    

Per a qualsevol dubte addicional pots contactar amb el Departament de Desenvolupament Professional a través del correu electrònic: acreditacions@copc.cat . 

Comparteix

f

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya redacta un reglament marc per a les delegacions territorials
Durant un mes, el text és obert a les aportacions dels col·legiats i col·legiades, que el Col·legi haurà d'incloure al redactat final o no recollir responent de forma argumentada.