f

El COPC participa al VIII Congrés Salut Mental i Comunitària en la Infància i l'Adolescència els propers 14 i 15 de març

El congrés, organitzat per la Fundació Congrés Català de Salut Mental, de la qual el COPC n'és patró, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona i amb el COPC com a entitat col·laboradora.

El Col·legi de Metges de Barcelona acollirà, els dies 14 i 15 de març de 2024, el VIII Congrés Català de Salut Mental de la Infància i l’Adolescència sota el títol «Salut Mental Comunitària en Infància i Adolescència, visions, experiències i reptes». L'esdeveniment, que podrà ser seguit en línia o de manera presencial, reunirà professionals de diversos àmbits de la salut i l’atenció social per debatre i compartir visions sobre els efectes dels factors socials, culturals i econòmics en la salut mental i abordarà la importància d’implicar altres actors en l’atenció de la salut mental.

El congrés planteja la necessitat d’enfocar la salut mental de manera integral, sumant altres col·lectius professionals als àmbits de la psiquiatria, la psicologia clínica i la infermeria de salut mental. Així, els treballadors socials, els monitors, els pedagogs o els logopedes, com també les xarxes d’educació, de serveis socials bàsics i de seveis tècnics municipals han d’intervenir en un marc conceptual en el que s’articulen els diferents discursos i les diverses intervencions.

S’inaugurarà amb la conferència «Comunidad, apoyo social y mentes jóvenes saludables» a càrrec de Maribel Hombrados, catedràtica de psicologia social i autora del llibre Manual de Psicología Comunitaria. El programa seguirà amb tres taules rodones. La primera tractarà diversos aspectes de la salut mental comunitària; la segona presentarà diferents visions i projectes de salut mental comunitària que inclouen totes les franges d’edat; la tercera taula se centrarà en experiències i reptes sobre el malestar.

Entre els ponents a les taules rodones convé destacar la participació de Roger Ballescà, vicesecretari del COPC i coordinador del CIAC (Comitè d'Infància i Adolescència del COPC) així com de l’Àrea de Salut Mental Infantil i Juvenil a l’Hospital Sagrat Cor de Martorell. 

El Congrés finalitzarà amb una conferència de cloenda, a càrrec de Montserrat Puig, psiquiatra i psicoanalista i amb el lliurament de premis als tres millors pòsters presentats.

El VIII Congrés Català de Salut Mental en la Infància i l’Adolescència està organitzat per la Fundació Congrés Català de Salut Mental, de la qual el COPC n'és patró, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. A més del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), també hi col·laboren el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT), el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) i el Col·legi de Terapeutes Ocupacionals de Catalunya (COTOC).

Pots consultar el programa complet del congrés aquí i, si t'interessa assistir-hi, pots confirmar la teva inscripció escrivint a info@fccsm.net. El preu de la inscripció és de 80 €.

Comparteix

f

L'Institut Català de les Dones atorga la distinció dels 25 anys de treball feminista a la Secció de Psicologia de les Dones, Gèneres i Diversitats
Lola Sabaté, membre fundadora de la Secció l'any 1998, recull el reconeixement en finalitzar la conferència commemorativa del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a la sala d'actes del COPC.