f

El COPC, pioner en obrir la primera convocatòria de capacitació oficial d’avaluació d'altes capacitats i intervenció educativa

Si ets professional de la psicologia educativa i et dediques a l’atenció d’altes capacitats ja pots sol·licitar el teu reconeixement d’expertesa a través de la nova capacitació que engega el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Els professionals que es dediquen a l'avaluació de les altes capacitats són psicòlegs i psicòlogues educatius que s'han especialitzat durant la seva vida laboral i els seus estudis de postgrau a l’atenció als alumnes amb altes capacitats. Fins ara, però, no hi havia una acreditació oficial, ni aquí ni en altres països, que certifiqués la dedicació i professionalitat en aquest àmbit. Aquesta acreditació sorgeix de la necessitat de regular aquest treball específic i en auge dins de l’àmbit d’intervenció de la psicologia de l’educació i fomentar el prestigi i la qualitat professional a la pràctica de la psicologia educativa qualificada en altes capacitats, posant de manifest les necessitats de professionalitat i rigor científic en aquest àmbit.

Una vegada s’aprova i s’obté la certificació d’expertesa, qualsevol ciutadà o empresa podrà contactar directament amb el col·legiat o col·legiada acreditat, que estarà visible i tindrà un espai exclusiu al directori professional del COPC (a l'apartat "Acreditacions", amb el filtre Diploma acreditatiu de capacitació d’Avaluació d'Altes Capacitats i Intervenció Educativa).

Qui pot demanar aquesta capacitació i quins són els requisits exigits? 

Podran obtenir-la els col·legiats i col·legiades que hi estiguin interessats i que reuneixin els requisits generals i els següents requisits específics: acreditar una formació específica en altes capacitats, impartida per centres universitaris amb un mínim de 10 crèdits, valorant-se positivament altres formacions educatives o clíniques, i acreditar un mínim de 5 anys d’experiència en avaluació i atenció amb persones amb altes capacitats de forma activa i continua. També s’haurà de presentar un informe recent d’avaluació d’altes capacitats i una carta de presentació. Per consultar les bases i els requisits generals i específics exigits podeu accedir al següent enllaç a l'apartat d'acreditacions del web. 

Formacions

Amb l’objectiu de donar a conèixer la diversitat existent dins del col·lectiu de persones amb altes capacitats, el Departament de Formació del COPC també convoca, el pròxim 14 de maig, la Jornada: Avanços i desmitificació en les altes capacitats intel·lectuals (formació híbrida). Una jornada que donarà a conèixer la feina que es realitza en aquest àmbit d'intervenció clarificant i compartint conceptes i experiències a través de les diferents ponències. Per a més informació feu clic sobre aquest enllaç a l’apartat de formació, on s’actualitza tota la informació disponible.

Per tal de facilitar als col·legiats i col·legiades l’accés a la informació, el Departament de Desenvolupament Professional programa sessions informatives sobre el procediment de sol·licitud d’acreditacions. La propera és el dia 21 d’abril en sessió telemàtica; si t’hi vols inscriure, pots fer-ho consultant l’apartat de formació del web del COPC.   

Per a qualsevol dubte addicional pots contactar amb el Departament de Desenvolupament Professional a través del correu electrònic: acreditacions@copc.cat .

Comparteix

f

Dia Internacional de la Felicitat: una selecció de pensaments i llibres per acostar-s'hi més
El COPC comparteix un petit vídeo a xarxes socials i llibres online gratuïts.