El COPC se suma a la  comunitat virtual MEDIEM, que impulsa la mediació en habitatge

El 10 d'octubre s’ha signat un conveni entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el COPC per establir el marc de col·laboració entre les dues entitats en la plataforma MEDIEM.

La directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Sílvia Grau, i el degà del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Dr. Guillermo Mattioli, han signat el conveni d’adhesió a la Plataforma MEDIEM amb l’objectiu d’impulsar la mediació en l’àmbit de l’habitatge.

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, ha apostat per la mediació des de l’any 2010 quan va posar en marxa el servei Ofideute. Ofideute és un servei gratuït  que ofereix assessorament i mediació davant els problemes de la ciutadania per fer front al pagament dels préstecs o crèdits hipotecaris dedicats a la compra d’habitatge principal o per fer front al pagament de la renda de lloguer, així com de les relacions de consum en matèria d’habitatge. 

La mediació aporta solucions més ràpides, econòmiques i menys estressants per a les famílies 

Així mateix, i des de 2020 es continua reforçant aquesta línia de treball amb la plataforma virtual MEDIEM, que és una xarxa de serveis de mediació en l’àmbit de l’habitatge de Catalunya, de la qual es beneficien els professionals de la mediació de les diverses administracions, universitats, col·legis professionals i entitats del tercer sector social, així com entitats que col·laboren amb el servei d’Ofideute. 

Amb l’adhesió del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya es vol contribuir que tots i totes les professionals dels serveis de mediació de les administracions i de les entitats del tercer sector social de Catalunya disposin dels millors recursos per resoldre les situacions problemàtiques relacionades amb l’habitatge amb què es troben, ja que la mediació aporta solucions més ràpides, econòmiques i menys estressants per a les famílies.  

MEDIEM facilita als seus membres un fòrum obert al debat, la possibilitat de fer consultes individualitzades i suport als serveis i a les entitats de mediació en l’àmbit de l’habitatge. L’adhesió dels col·legis professionals com el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, de les entitats del tercer sector social i de les universitats permet sumar el seu bagatge professional i d’investigació a aquests recursos. Actualment ja són 35 les entitats adherides a la plataforma MEDIEM.

Demana accés a la plataforma MEDIEM i aprofita'n els recursos

Els col·legiats i col·legiades interessats en temes relacionats amb la mediació i l’habitatge poden sol·licitar l'accés a la plataforma MEDIEM i així tenir a la seva disposició tots els recursos que conté (noticies, agenda i formacions, articles, normatives, models de documents, guies, un fòrum per al debat, una bústia per a consultes, etc.). Per donar-se d'alta de la plataforma MEDIEM, les persones col·legiades poden adreçar-se al contacte de l'Agència de l’Habitatge de Catalunya a través de la bústia de correu electrònic mediemhabitatge@gencat.cat.


Comparteix

El programa TEA CARE Mas Casadevall presenta la versió en castellà de l'eina digital per a l'estimulació primerenca del TEA Help is in Your Hands
L’acte de presentació és gratuït, tindrà lloc el proper 19 d’octubre a l’Auditori Plaça de l'HSJD i pot ser seguit en modalitat presencial i en línia.