f

El COPC t'espera a la jornada 'Suïcidi i discapacitat'

Organitzada per la Secció de Psicologia de la Intervenció Social i el Grup de Treball Psicologia i discapacitat, es durà a terme el 18 de maig de 17 h a 20 h en modalitat híbrida.

El col·lectiu de les persones amb discapacitat presenta una correlació amb una major incidència en conducta suïcida respecte a la població general donada a la seva major vulnerabilitat.

La Secció de Psicologia de la Intervenció Social i el Grup de Treball Psicologia i discapacitat preparen la jornada Suïcidi i discapacitat amb l'objectiu de conèixer els principals recursos d'atenció existents davant una persona amb discapacitat que presenta una conducta suïcida. 

La jornada es centrarà, doncs, en conèixer la realitat de la conducta suïcida del col·lectiu de persones amb alguna mena de discapacitat, així com en proporcionar elements per a futurs protocols, abordatges específics i recursos dirigits a optimitzar l'atenció a aquest col·lectiu entorn a aquesta conducta.

L'acte serà el pròxim 18 de maig de 17 a 20 h i en modalitat híbrida, és a dir, en línia i presencialment a la seu central del COPC a Barcelona. A continuació, presentem el programa de la jornada:

  • 17 – 17.15 h. Inauguració de la jornada.

  • 17.15 - 18 h. Conferencia inaugural i presentació de l’estudi: “El suicidio en las personas con discapacidad en España”. A càrrec de Ilunion Accesibilidad. 

  • 18 a 18.45 h. Programes d'atenció al suïcidi a Barcelona (atenció en prevenció i atenció a víctimes col·laterals del suïcidi). A càrrec de l'ACPS.

  • 18.45 - 19.45 h. Taula rodona: Experiència dels professionals de la psicologia especialitzats en l’atenció al col·lectiu de persones amb discapacitat.

  • 19.45 - 20 h. Precs i preguntes.

  • 20 a 20.15 h. Clausura de la jornada.

 Pots consultar els i les ponents de la jornada i confirmar la teva assistència en aquest enllaç.

T'hi esperem!

Comparteix

f

El COPC acorda amb la Generalitat que seran els psicòlegs i les psicòlogues forenses qui entrevistaran menors i víctimes vulnerables en les intervencions de suport judicial
Un important canvi que garanteix que les intervencions seran realitzades per experts i expertes, en qualsevol supòsit de maltractament.