f

El curt ‘Me llamabas septiembre’ de Fernando Bonelli, gran triomfador del PSICURT 2023

El film de Bonelli, sobre les segones oportunitats, guanya el Premi al Millor Curtmetratge de Ficció i el Premi del Públic 2023.

La vuitena edició del Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental Psicurt ja té un clar guanyador. Es tracta del film Me llamabas septiembre de Fernando Bonelli, que no només ha guanyat el Premi Psicurt al Millor Curtmetratge de Ficció, sinó també el Premi del Públic, escollit entre totes les persones assistents a les projeccions de divendres i dissabte que van votar els seus curts preferits.



Me llamabas septiembre és el quart curtmetratge de Fernando Bonelli, actual director de la producció artística del Teatro Español i de las Naves del Español en Matadero, a Madrid. Es tracta d’un curtmetratge senzill i preciosista, que parla de les decisions, l’amor, els somnis i les segones oportunitats.

La cerimònia de lliurament de premis ha estat conduïda pel periodista tarragoní Ricard Lahoz a l’Antiga Audiència de Tarragona, i ha comptat amb la presència de Cecilia Mangini, consellera d'Igualtat, Serveis a la Ciutadania i Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona; Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus; Ana Bocio, subdirectora general de Promoció de la Salut de la Generalitat de Catalunya; i Anabel Martínez, regidora de Drets a les Persones i Drets Socials de Rus; a més de diferents representants del món de la cultura i del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Els guanyadors dels premis han estat els següents:


Secció Ficció

  • 1r Premi Psicurt al Millor Curtmetratge de Ficció: 1.200 € i estatueta – Me llamabas septiembre, de Fernando Bonelli

  • 2n Premi Psicurt al Millor Curtmetratge de Ficció: 800 € i estatueta – Alegre y olé, de Clara Santaolaya

  • 3r Premi Psicurt al Millor Curtmetratge de Ficció: 400 € i estatueta – Sorda, d’Eva Libertad i Nuria Muñoz

Secció Animació

  • 1r Premi Psicurt al Millor Curtmetratge Documental: 1.200 € i estatueta – Loop, de Pablo Polledri

Secció Educurt

  • 1r Premi Educurt: 600 € i estatueta Game Over, de l’IES Rodanas de Épila, Saragossa

  • 2n Premi Educurt: 300 € i estatueta – Por no vivirlo, de l’IES Pedro de Luna de Saragossa

Secció Educurt Exprés

  • Premi Universitari i Escoles de Cinema: 500 € i estatueta – premi desert

  • Premi ESO, BAT i Cicles Formatius: 500 € i estatueta – premi desert

Premi del Públic al Millor Curtmetratge

  • 1r Premi: 500 € i estatueta – Me llamabas septiembre, de Fernando Bonelli

Després del lliurament de premis i la projecció dels curts guanyadors de la Secció Educurt, les autoritats presents de Tarragona i Reus, Cecilia Mangini i Daniel Recasens, han volgut acomiadar el festival destacant el seu paper de sensibilització, visibilització i promoció de la salut mental a través de l’art i la cultura.

Just abans de la tradicional “foto de família” final, el director tècnic del Psicurt, Jaume Descarrega, ha emplaçat el públic assistent al pròxim octubre, quan tindrà lloc la XIX edició del Psicurt.

V mes de la Salut Mental



Com a penúltim acte del Psicurt d'enguany, aquest dilluns 9 d'octubre, de 9.30 h a 13.30 h, a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, l'alumnat dels centres educatius de Reus i professionals del Servei d'Addiccions de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, han participat en un cinefòrum organitzat pel Psicurt, titulat "Estigma, drogues i salut mental" al qual els i les joves podran parlar del tema amb el psicòleg Jaume Descarrga. A més, Fernando Bonelli, guanyador del Psicurt 2023, acompanyarà el psicòleg en un dels tallers.

I el pròxim dimarts 10 d'octubre, tancant el Psicurt 2023, l'Espai Jove Kesse de Tarragona acollirà a les 19.30 h una altra sessió de curtmetratges i col·loqui amb especialistes, titulat "Una mirada a través del curtmetratge", a més de l'estrena de La cadira buida, un curtmetratge realitzat per adolescents durant la Summer Week de cinema de l'Espai Jove Kesse, sobre el bullying i les seves conseqüències.

Comparteix

f

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya supera els 18.000 col·legiats i col·legiades
El nombre de persones col·legiades augmenta sostingudament els últims anys i s'ha donat d'alta la número 32.000.