f

El curt ‘Vida o teatre’ de Guillem Manzanares, guanyador del PSICURT 2024

El film París 70 de Dani Feixas, sobre una història de família que parla de l'Alzheimer i la figura de les persones cuidadores, guanya el Premi del Públic 2024 i el 2n Premi Psicurt al Millor Curtmetratge de Ficció.

La novena edició del Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental Psicurt ha estat un èxit, ja que ha atret un gran públic que ha omplert el Teatre Bartrina de Reus, o fins i tot ha aconseguit penjar el cartell d'aforament complet en algun passi dels curts a l'Antiga Audiència de Tarragona.

El Psicurt ja té guanyador del Premi Psicurt al Millor Curtmetratge de Ficció. Es tracta del film Vida o teatre de Guillem Manzanares, un curt que tracta la vida d'una noia que troba la seva mare, una reconeguda actriu de teatre, després de temps separades. La tensió entre totes dues farà ressorgir picabaralles del passat, encara que cap de les dues sap que es necessiten més del que volen admetre.



El Premi del Públic a Millor Curtmetratge, que atorga el públic mitjançant les votacions després de cada passi, és per París 70 de Dani Feixas, que aborda una història de família que parla de l'Alzheimer i la figura de les persones cuidadores. També ha estat el guanyador 2n Premi Psicurt al Millor Curtmetratge de Ficció.

La cerimònia de lliurament de premis ha estat conduïda pel periodista tarragoní Ricard Lahoz al Teatre Bartrina de Reus i ha comptat amb la presència de Sandra Guaita, alcaldessa de l’Ajuntament de Reus; Cecilia Mangini, consellera d'Igualtat, Serveis a la Ciutadania i Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona; Sandra Ramos, segona tinenta d'alcalde i consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona; Daniel Recasens, regidor de Cultura  i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i Enrique Martin, regidor de Salut i Esports de l'Ajuntament de Reus. També hi ha assistit Anna Bocio, subdirectora  regional al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre de l’Agència de Salut Pública de Catalunya; Josep Maria Vidal i Sara Pere, alcalde i regidora  d'Igualtat, d'Esports, Salut, Promoció Econòmica i Comerç de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí, respectivament, i Ramon Descarrega, director Salut Sant Joan de Reus.

Els guanyadors dels premis han estat els següents:

Secció Ficció

  • 1r Premi Psicurt al Millor Curtmetratge de Ficció: 1.200 € i estatueta – Vida o teatre, de Guillem Manzanares.

  • 2n Premi Psicurt al Millor Curtmetratge de Ficció: 800 € i estatueta – París 70, de Dani Feixas.

  • 3r Premi Psicurt al Millor Curtmetratge de Ficció: 400 € i estatueta – Blava terra, de Marine Auclair.

Secció Documental

  • 1r Premi Psicurt al Millor Curtmetratge Documental: 1.200 € i estatueta – El que no ve de Natxo Leuza.

Secció Educurt

  • 1r Premi Educurt: 600 € i estatueta Nadie de l’IES Rodanas de Épila de Saragossa.

  • 2n Premi Educurt: 300 € i estatueta – Cosas de niños de l’IES Pedro de Luna de Saragossa

Premi del Públic al Millor Curtmetratge

  • 1r Premi: 500 € i estatueta – París 70 de Dani Feixas.

Tancament del festival

Com a penúltim acte del Psicurt d'enguany, aquest dilluns 14 d'octubre a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, l'alumnat dels centres educatius de Reus i professionals del Servei d'Addiccions de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, han participat en un cinefòrum organitzat pel Psicurt, titulat Estigma, drogues i salut mental al qual els i les joves podran parlar del tema amb el psicòleg i director del festival Jaume Descarrega i Tre Borràs, psiquiatre del Servei d'Addiccions i Salut Mental de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus.


I per concloure el festival, el passat dimarts 15 d'octubre, l'Espai Jove Kesse de Tarragona va acollir una altra sessió de curtmetratges i col·loqui titulada Una mirada a través del curtmetratge amb Berta Mascaró, psicòloga del SIE Tarragona i Pep Linares, actor del curtmetratge La Niña Tatuada i moderada per Jaume Descarrega, director del Festival PSICURT.

A continuació et deixem un petit resum de les activitats realitzades. Comparteix-lo amb qui vulguis!

Comparteix

f

El Servei de Salut de les Illes Balears convoca 10 places de psicòleg o psicòloga especialista en psicologia clínica
Es tracta d'un procés especial de selecció de personal estatutari temporal del Servei de Salut de les Illes Balears. El termini per formalitzar sol·licituds finalitza el dia 11 d’octubre de 2024.