f

El Dr. Castillo conversa sobre els 'Fundamentos de la psicoterapia integrativa' amb el Dr. Mattioli i el Dr. Santolaya

L'autor del llibre intercanvia reflexions sobre els principals conceptes de l'obra amb el degà del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i el president del Consejo General de la Psicología. Gaudeix de la tertúlia gràcies al vídeo de la trobada.

Dijous 20 de juny, el Dr. Javier Castillo va presentar el seu últim llibre, Fundamentos de la psicoterapia integrativa moderna, a la sala d’actes del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. La rellevància de l’obra, i de les aportacions al camp de la psicologia, va ser objecte de reflexió per part del president del Consejo General de la Psicología -el Dr. Francisco Santolaya-  i el degà del COPC, el Dr. Guillermo Mattioli. 

El degà Mattioli va obrir l’acte presentant breument l’autor del llibre per tal que, seguidament, el Dr. Santolaya aprofités la seva íntima relació amb l’autor per ampliar-ne la presentació inicial. A continuació, el Dr. Castillo va començar la seva intervenció manifestant l’orgull pel nivell assolit per l’obra i va resumir-lo com “una síntesis de varios libros míos, pero al mismo tiempo renueva los conceptos y los amplía”. La principal virtut de l’obra és que concreta el model d’intervenció del Dr. Castillo, la psicoteràpia dinàmica orientada per dimensions, en una síntesi que el fa molt didàctic i que li permet renovar i ampliar-ne conceptes.  

La descripció dels principals conceptes de Fundamentos de la psicoterapia integrativa moderna va fonamentar la posterior tertúlia entre els tres participants de la taula. El Dr. Mattioli en va destacar que “el libro es muy provocador, pero el autor lo es aún más”. Alguns dels temes que van centrar la seva reflexió van ser com es defineix de facto el concepte de dimensió (que no està mai formalment definit a l’obra però queda palès en cada pàgina del llibre), com aborda el tema del complex Junguià com a focus en la teràpia breu, o la integració teòrica com a superació de l’eclecticisme a l’hora de combinar les dimensions, factors comuns, entre d’altres conceptes que la lectura del llibre li va suggerir. 

Per la seva part, el Dr. Santolaya, va posar l’èmfasi en que el mètode està més centrat en la persona, la personalitat del psicoterapeuta, el risc de la rigidificació del model de referència i què passa quan alguna cosa no hi encaixa, o en l'estudi de la terminologia en l'obra -perquè de vegades es parla de coses diferents usant els mateixos mots-, per posar alguns exemples.

La tertúlia es va allargar més d’una hora, cosa que demostra la riquesa del seu intercanvi de punts de vista i reflexions, en un acte que va ser gravat en vídeo per tal que el puguis seguir si no hi vas assistir en directe. No et perdis la presentació del llibre Fundamentos de la psicoterapia integrativa moderna, de Javier Castillo, i la seva posterior tertúlia amb el Dr. Santolaya i el Dr. Mattioli. Fes clic al vídeo i gaudeix-ne!

 
 


Comparteix

f

La Generalitat de Catalunya convoca el procés de selecció per l’escala de psicologia del cos de titulació superior (grup A, subgrup A1)
El termini per presentar les sol·licituds de participació serà de vint dies hàbils a comptar des de l’endemà de la publicació de la convocatòria.