El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) organitza la 1a Jornada Musicoteràpia, música i educació. Experiències i nous camins, una trobada que promou la incorporació de la musicoteràpia en l'educació, destacant-ne els beneficis per a l'aprenentatge i el desenvolupament personal. L'esdeveniment, que tindrà lloc el 7 de març de 2025 en format híbrid (presencial i en línia), reuneix especialistes en musicoteràpia, neurociència i educació per compartir coneixements, experiències i metodologies innovadores.
Aquesta jornada representa una oportunitat única per fomentar la col·laboració interdisciplinària entre professionals de l'educació, la psicologia i la musicoteràpia, facilitant la implementació d'eines i tècniques en l'entorn educatiu. La trobada comptarà amb conferències, taules rodones i espais de debat, on es tractarà l'impacte de la música en el desenvolupament cognitiu i emocional de l'alumnat.
Un programa ric en contingut i experiències
La jornada s'iniciarà a les 9.30 h amb una sessió inaugural, seguida de la conferència Música i educació. Aportacions de la neurociència, a càrrec del Dr. Jordi À. Jauset, que aprofundirà en l'impacte de la música en l'aprenentatge i el desenvolupament cognitiu.
A les 11.30 h, tindrà lloc la taula rodona Experiències i noves mirades d'intersecció de la psicologia amb la musicoteràpia, la música i la socioemocionalitat en l'àmbit educatiu, moderada per Anna Basseda. En aquesta sessió, diverses persones expertes exposaran casos d'èxit i metodologies innovadores aplicades en diferents nivells educatius, abordant els reptes i les oportunitats de la integració de la musicoteràpia a l'aula.
A les 13.00 h, el Dr. Luis Alberto Mateos oferirà la conferència Musicoteràpia, música i creativitat de l'alumnat amb altes capacitats intel·lectuals, en la qual es tractarà com la musicoteràpia pot ser una eina clau per a l'acompanyament d'aquests alumnes i la gestió de les disincronies en el seu desenvolupament.
La jornada conclourà a les 14.30 h amb un resum de les principals conclusions a càrrec d'Emma Plana i Anna Basseda, coordinadores i membre, respectivament, del Grup de treball de Musicoteràpia del COPC..
Un espai de trobada per a professionals, experts i expertes
Aquesta jornada està especialment dirigida a educadors i educadores, psicòlegs i psicòlogues, musicoterapeutes i altres professionals interessats en la implementació de la música com a eina pedagògica i terapèutica. Els participants tindran l'oportunitat d'adquirir coneixements teòrics, explorar experiències pràctiques i conèixer les darreres investigacions en el camp de la musicoteràpia.
Per a més informació i inscripcions, consulteu aquest enllaç.