El Grup de treball de Musicoteràpia del COPC programa la 1a Jornada Musicoteràpia, música i educació. Experiències i nous camins

L'esdeveniment, que es durà a terme el proper 7 de març en modalitat híbrida, vol promoure la integració de la musicoteràpia en l'àmbit educatiu.

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) organitza la 1a Jornada Musicoteràpia, música i educació. Experiències i nous camins, una trobada que promou la incorporació de la musicoteràpia en l'educació, destacant-ne els beneficis per a l'aprenentatge i el desenvolupament personal. L'esdeveniment, que tindrà lloc el 7 de març de 2025 en format híbrid (presencial i en línia), reuneix especialistes en musicoteràpia, neurociència i educació per compartir coneixements, experiències i metodologies innovadores.

Aquesta jornada representa una oportunitat única per fomentar la col·laboració interdisciplinària entre professionals de l'educació, la psicologia i la musicoteràpia, facilitant la implementació d'eines i tècniques en l'entorn educatiu. La trobada comptarà amb conferències, taules rodones i espais de debat, on es tractarà l'impacte de la música en el desenvolupament cognitiu i emocional de l'alumnat.

Un programa ric en contingut i experiències

La jornada s'iniciarà a les 9.30 h amb una sessió inaugural, seguida de la conferència Música i educació. Aportacions de la neurociència, a càrrec del Dr. Jordi À. Jauset, que aprofundirà en l'impacte de la música en l'aprenentatge i el desenvolupament cognitiu.

A les 11.30 h, tindrà lloc la taula rodona Experiències i noves mirades d'intersecció de la psicologia amb la musicoteràpia, la música i la socioemocionalitat en l'àmbit educatiu, moderada per Anna Basseda. En aquesta sessió, diverses persones expertes exposaran casos d'èxit i metodologies innovadores aplicades en diferents nivells educatius, abordant els reptes i les oportunitats de la integració de la musicoteràpia a l'aula.

A les 13.00 h, el Dr. Luis Alberto Mateos oferirà la conferència Musicoteràpia, música i creativitat de l'alumnat amb altes capacitats intel·lectuals, en la qual es tractarà com la musicoteràpia pot ser una eina clau per a l'acompanyament d'aquests alumnes i la gestió de les disincronies en el seu desenvolupament.

La jornada conclourà a les 14.30 h amb un resum de les principals conclusions a càrrec d'Emma Plana i Anna Basseda, coordinadores i membre, respectivament, del Grup de treball de Musicoteràpia del COPC..


Un espai de trobada per a professionals, experts i expertes

Aquesta jornada està especialment dirigida a educadors i educadores, psicòlegs i psicòlogues, musicoterapeutes i altres professionals interessats en la implementació de la música com a eina pedagògica i terapèutica. Els participants tindran l'oportunitat d'adquirir coneixements teòrics, explorar experiències pràctiques i conèixer les darreres investigacions en el camp de la musicoteràpia.

Per a més informació i inscripcions, consulteu aquest enllaç.


en COPC

Comparteix

La Biblioteca del COPC ofereix recursos per preparar la convocatòria de 64 places de personal laboral fix en l’Administració General de l’Estat
En coordinació amb el Departament de Desenvolupament Professional del Col·legi, s’ha elaborat un recull de materials per als grups professionals M3, M2, M1, E2 i E1, subjectes al IV Conveni col·lectiu.