f

El Psicurt rep 308 curtmetratges sobre salut mental a concurs

Un total de 293 obres competiran per arribar a la Secció Oficial i 15 a la Secció Educurt, dirigida a estudiants d’ESO, BAT i cicles formatius. Inscripcions encara obertes per l'Educurt Exprés.

El festival de curtmetratges sobre salut mental Psicurt acaba de tancar inscripcions, i un any més ho fa amb èxit de participació. Enguany, l’organització ha rebut 308 obres que optaran a ser projectades i premiades aquesta tardor: 293 a la Secció Oficial i 15 a la Secció Educurt, destinada a estudiants d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BAT) i cicles formatius.

Alguns dels interessants i profunds temes tractats a les obres rebudes són: el dol, les addiccions (a substàncies, a les xarxes socials i a les tecnologies), les relacions paternofilials i d'amistat, l'assetjament escolar, l'abús sexual infantil, la discriminació i els prejudicis...

A partir d’ara, un jurat conformat per vuit representants de l’àmbit de la psicologia, l’educació, la cultura i els mitjans audiovisuals triarà quines seran les a prop de 30 obres que podrem veure projectades del 5 al 8 d’octubre de 2023, al Teatre Bartrina de Reus i a l’Antiga Audiència de Tarragona, i també les que podran optar als premis en metàl·lic.

Inscripcions encara obertes per la Secció Educurt Exprés

Si bé el 30 de juny va acabar el període d’inscripcions per la Secció Oficial i per l’Educurt, les persones que vulguin participar en la categoria Educurt Exprés (obres de 5 minuts enregistrades en català per estudiants d’ESO, BAT, cicles formatius, universitats i escoles de cinema, el mateix cap de setmana del festival) encara tindran temps d’inscriure’s fins al 30 de setembre de 2023, omplint un dels següents formularis:

•    Català Inscripció
•    Castellà Inscripción


El Psicurt, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de Reus, té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema. És un projecte cultural, social i de salut que pretén promoure la creació artística i despertar la sensibilitat del públic al voltant de la psicologia i la salut mental.


Alguns dels seus curtmetratges han sigut projectats durant La Marató de TV3 al programa Curtcircuit33, i aposta en ferm per la divulgació i l'educació a través d'un programa totalment gratuït, a la vegada que té cura d'oferir la màxima qualitat artística, com ho demostra que entre els curtmetratges guanyadors del Psicurt hi hagi diversos premis Goya.

Comparteix

f

Participa en el primer 1er Congrés de Psicologia i Tecnologia Aplicada a la Salut Mental amb una edició dedicada a TEA i els videojocs
El congrés es podrà seguir en format presencial, a Manresa, o en línia els dies 28 i 29 de setembre amb un 10% de descompte per a persones col·legiades