f

El Psicurt rep 355 curtmetratges sobre salut mental a concurs

Un total de 345 obres competiran per arribar a la Secció Oficial i 10 a la Secció Educurt, dirigida a estudiants d’ESO, BAT i cicles formatius.

El festival de curtmetratges sobre salut mental Psicurt acaba de tancar inscripcions, i un any més ho fa amb èxit de participació. Enguany, l’organització ha rebut 345 obres que optaran a ser projectades i premiades aquesta tardor: 345 a la Secció Oficial i 10 a la Secció Educurt, destinada a estudiants d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BAT) i cicles formatius.

Alguns dels interessants i profunds temes tractats a les obres rebudes són: el dol, la capacitat de poder decidir cadascú i el fet de ser escoltat, la relació entre les malalties físiques i els efectes psíquics que poden provocar, les relacions paternofilials i d'amistat, l'abús sexual infantil, la discriminació i els prejudicis, entre altres.

A partir d’ara, un jurat conformat per representants de l’àmbit de la psicologia, l’educació, la cultura i els mitjans audiovisuals triarà quines seran les a prop de 30 obres que podrem veure projectades del 10 al 13 d’octubre de 2024, al Teatre Bartrina de Reus i a l’Antiga Audiència de Tarragona, i també les que podran optar als premis en metàl·lic.


El Psicurt, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de Reus, té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema. És un projecte cultural, social i de salut que pretén promoure la creació artística i despertar la sensibilitat del públic al voltant de la psicologia i la salut mental.


Comparteix

f

El Col·legi gira la quota semestral de juliol el pròxim dia 10
Les persones col·legiades rebran el càrrec cinc dies abans que les societats professionals, a les quals se'ls carregarà el dia 15 de juliol.