f

Jornada sobre els reptes ètics de la salut digital el proper dia 16 d'octubre amb la participació del Dr. Manuel Armayones membre del Comitè ePsicologia del COPC

L’esdeveniment tindrà lloc al Campus del Poblenou de la Universitat Oberta de Catalunya, al Hub Interdisciplinari de Recerca i Innovació.

L’eHealth Center de la Universitat Oberta de Catalunya organitza una jornada per a debatre entorn els reptes ètics de la salut digital i la transformació digital de la salut. L’esdeveniment tindrà lloc el proper 16 d’octubre, a les 9.45 h, al Hub Interdisciplinari de Recerca i Innovació del Campus del Poblenou de la UOC. 

L’objectiu de la jornada és aprofundir sobre els desafiaments i amenaces ètiques que cal considerar en un context de digitalització de l’àmbit de la salut. Quins reptes ètics sorgeixen de l'empoderament de les pacients mitjançant aplicacions mòbils de salut? Com es pot garantir la confidencialitat de les dades de salut en un context on la intel·ligència artificial (IA) i els algoritmes s'utilitzen cada vegada més per a la presa de decisions mèdiques? Quin paper hauria de jugar la bioètica en el desenvolupament i la implementació de noves tecnologies de salut?

La dinàmica de la jornada s’estructurarà en tres blocs. En primer lloc, hi haurà la sessió inaugural, que moderarà Oriol Yuguero, coordinador científic de l’esdeveniment,  investigador de l’e-RLab de l’eHealth Center i cap del Servei d’Urgències de l’Hospital Arnau de Vilanova. El doctor aprofundirà entorn els reptes ètics específics que es troben altres grups de recerca vinculats a l’eHealth Center.

Tot seguit, hi haurà tres diàlegs a quatre mans, protagonitzats per una persona provinent de l’àmbit de la filosofia i un professional de la salut. El Dr. Manuel Armayones, investigador principal del grup Behavioural Design Lab de l’eHealth Center de la UOC i membre del Grup de Treball d'ePsicologia del COPC participarà en aquest segon bloc. Finalment, el tercer bloc serà la ponència de clausura a càrrec de Victòria Camps, catedràtica emèrita de Filosofia Moral i Política de la UAB. El vicerector de Recerca, Transferència i Emprenedoria, Xavier Vilajosana, obrirà l’acte i la directora de l’eHealth Center, Marta Aymerich, en farà la clausura.

La inscripció a la Jornada és gratuïta a través d’aquest enllaç, on també hi trobaràs el programa, els ponents i tota la informació que pots necessitar.


Comparteix

f

El COPC arriba als 19.000 col·legiats i col·legiades
El Col·legi ha aconseguit arribar a una nova fita històrica, els 19.000 col·legiats i col·legiades, augmentant-ne un total de 1.000 en exactament un any.