El Teatre Akadèmia torna a programar una obra en què convida especialment als col·legiats i col·legiades del COPC. Tant és així, que els fa un 20% de descompte en el preu de l'entrada: del 13 de desembre al 12 de gener, L'origen del món de Guido Torlonia. Compra-hi l'entrada aprofitant el descompte per a persones col·legiades fent clic en aquest botó al
COPC Descomptes
Sempre que et sigui possible, compra l'entrada pel dia 18 de desembre, perquè serà especial. Després de representar l'obra, la companyia es quedarà a parlar-ne amb el públic amb Mònica Algueró. La presidenta de la Secció de Psicologia de la Intervenció Social i coordinadora de la Comissió de Cultura moderarà la sessió: com més psicòlegs i psicòlogues hi hagi al públic, més s'hi parlarà de psicologia.
Apunta-t'hi i gaudeix de la funció i del debat!
Si encara no t'hem convençut, llegeix la sinopsi de l'obra:
Un espectacle revelador que capta i condueix a un món d’elucubracions i quotidianitat: una família de tres dones (mare, àvia i filla) que té el costum de desentranyar la realitat mentre menja, xerra o es vesteix. Una familiaritat filosòfica que xoca contra la seva pròpia comèdia gràcies a un llenguatge teatral i embolcallador.
L’interior retratat és la casa, on viuen mare i filla, on arriben altres personatges de la constel·lació familiar, on intervé sistemàticament la figura d’una psicoanalista, on els electrodomèstics s’assemblen a enutjoses i monumentals deïtats. Dividida en tres actes (Dona melancòlica a la nevera, Alguns diumenges en pijama i El silenci de l’analista), l’obra ofereix una profunda reflexió sobre el malestar de viure, arrelat en els mecanismes que regulen les relacions familiars, amb fragilitats amplificades a l’enèsima potència dins dels murs domèstics.
Gestos rituals i discursos intermitents, a vegades hilarants, obren indicis de bogeria ordinària. Dia i nit, mare i filla teixeixen la tela d’aranya d’un vincle mòrbid i claustrofòbic que domina les seves existències. El que hauria de ser amor es converteix en monstruositat. En definitiva, una “comèdia” familiar.