f

La Delegació de Territorial de Girona presenta una guia adreçada als psicòlegs i psicòlogues que han d’actuar com a pèrits o testimonis en una vista oral

El pròxim 17 de novembre, "M’han citat a un judici. I ara què? Guia per a professionals de la psicologia" es presentarà en una jornada que, sota el mateix nom, dona eines davant inquietuds, dubtes i qüestions que sovint es presenten quan s’ha de testificar en seu judicial.

Al llarg de la seva carrera molts psicòlegs i psicòlogues han de declarar en un judici. Els forenses, habitualment com a pèrits, els terapeutes o els clínics, habitualment com a testimonis. Com que aquesta declaració com a professional de la psicologia pot generar dubtes, algunes psicòlogues forenses del Grup de Treball i Estudi de Psicologia Forense de la Delegació Territorial de Girona del COPC han editat una guia per aportar informació, guiatge i serenor en aquestes actuacions. La guia M’han citat a un judici. I ara què? Guia per a professionals de la psicologia recull principis bàsics i recomanacions que pretenen ser un punt de partida perquè els psicòlegs i psicòlogues se sentin més tranquils, més segurs i controlin l’ansietat quan han d’anar a declarar o testificar per un motiu o altre, sigui de forma puntual o habitual. El pròxim dia 17 de novembre, la Delegació Territorial de Girona del COPC presentarà l'obra en una jornada que du el mateix nom que la guia.

L'esdeveniment, que es celebrarà al matí, s’ha organitzat conjuntament amb el Departament de Justícia Drets i Memòria de la Generalitat a Girona, i amb el Centre d’Estudis i Formació Especialitzada (CEFJE). L'acte tindrà lloc a l’Auditori Josep Irla (Plaça Pompeu Fabra, 1. de Girona), on es farà entrega d’un exemplar de la guia als assistents presencials. La jornada també es podrà seguir en línia i la versió en PDF estarà disponible als llocs web dels organitzadors pròximament.

El programa de la jornada compta amb una taula rodona on participaran una magistrada, una fiscal, una lletrada de l'Administració de Justícia, una advocada i la psicòloga forense, Chon Molina. La taula estarà moderada per la presidenta de la Secció de Psicologia Jurídica, Elena Garrido. La psicòloga forense, Mercè Cartié inaugurarà l’acte amb una conferència plenària sobre habilitats comunicatives, i les autores de la guia: Roser Salis, Eva Sala, Alba Milena, Maika Lopez i Antònia Montaner ens explicaran de primera mà, com va néixer la guia i que pretenien quan la van gestar.

La inscripció a la Jornada M’han citat a un judici. I ara què? Guia per a professionals de la psicologia és gratuïta i és oberta a tots els psicòlegs i psicòlogues i altres professionals d'altres àmbits susceptibles d'anar a un judici com el treball social, salut i educació, tant en modalitat presencial com en modalitat en línia. Inscriu-t’hi fent clic aquí.  


Comparteix

f

Les persones interessades a formar part de les llistes d’experts i expertes especialitzats en l’àmbit judicial poden consultar els requisits i inscriure-s’hi en la web del COPC
Les dades dels i les professionals que realitzin la gestió abans del 24 de novembre constaran a l’edició 2024 de les Pàgines Blaves de la Psicologia