f

La Secció d’Emergències elabora una infografia per guiar els psicòlegs i psicòlogues que atenen no presencialment un cas de pacient amb ideació de suïcidi

L’atenció psicològica no presencial s’ha instaurat a partir de 2020, cosa que ha multiplicat els casos en què s’atenen a distància persones amb ideació suïcida.


Arran de la pandèmia de COVID-19, l’any 2020 es va generalitzar de la telepsicologia, en un primer moment com a mecanisme per fer compatibles les teràpies psicològiques amb els diversos graus de confinament que es van decretar, i en un segon moment com una opció més gràcies als bons resultats que va mantenir l’assistència psicològica no presencial.

A causa de l’expansió de la telepsicologia s’han multiplicat les situacions en què un psicòleg o psicòloga atén no presencialment una persona amb ideació suïcida. Per orientar l’acció del psicòleg o psicòloga, i per tal que tingui present i accessibles tots els recursos i tècniques disponibles, la Secció de Psicologia de les Emergències ha elaborat una infografia que pot ajudar en gran mesura els professionals de la psicologia que estiguin en comunicació no presencial amb una persona en el moment en què vol dur a terme el suïcidi.

Prem l’enllaç a la infografia Atenció no presencial a pacients amb ideació de suïcidi, descarrega-te-la i tingues-la a mà per quan et faci falta. 

en COPC

Comparteix

f

El 'Premio Psicofundación Jóvenes Psicólogos Emprendedores' convoca la XII edició l’any 2022
El premi recompensa amb 3.000 euros la millor iniciativa investigadora i la millor iniciativa emprenedora empresarial dels professionals de la psicologia menors de 35 anys.