f

La Secció de Psicologia Jurídica presenta la Guia ètica i de bones pràctiques a psicologia forense aplicada a l'àmbit penal

El Grup de treball en Psicologia jurídica aplicada a l'àmbit penal edita la guia per donar resposta a les obligacions ètiques i legals dels psicòlegs i psicòlogues forenses.


El Grup de treball en Psicologia jurídica aplicada a l'àmbit penal ha estat treballant els últims anys en l’elaboració d’una guia de referència en l’àmbit de la psicologia forense per respondre als possibles conflictes ètics dels psicòlegs i psicologies que exerceixen en l’àmbit, i per recollir les obligacions ètiques i legals que han de complir. La guia havia d’omplir el buit existent causat per l'absència de guies de referència internacionals i, també i més específicament, de nacionals.

Com a resultat d’aquest treball, el Grup de treball en Psicologia jurídica aplicada a l'àmbit penal presenta la Guia ètica i de bones pràctiques a psicologia forense aplicada a l'àmbit penal, un document que persegueix diversos objectius. En primer lloc, millorar la qualitat de la psicologia forense aplicada a l'àmbit penal. En segon lloc, facilitar el desenvolupament sistemàtic de la psicologia forense aplicada a l'àmbit penal, homogeneïtzant els criteris ètics i bones pràctiques de l'exercici forense en aquest àmbit. En tercer lloc, promoure la identificació i el respecte dels drets i les obligacions de la pràctica pericial en la pràctica penal. En quart lloc, unir coneixements de diferents disciplines i fonts que incideixen directament en l'exercici de la psicologia forense aplicada a l'àmbit penal. Per últim, fomentar la reflexió associada a les bones pràctiques, aportant coneixements psicològics, processals i científics acadèmics que donin resposta a qüestions específiques de la professió.

Assolint tots aquests objectius, la Guia ètica i de bones pràctiques a psicologia forense aplicada a l'àmbit penal pot ser de gran valor en l’exercici dels psicòlegs i psicòlogues forenses. El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya espera que els sigui una eina de referència.


Comparteix

f

Inscriu-te amb un 10% de descompte al postgrau Joc Terapèutic i Eines Pràctiques d'Intervenció Psicològica amb Infància i Família
La titulació de la Universitat de Girona s’impartirà a la seu de Barcelona del COPC a partir del 30 de setembre.