f

L’acreditació professional d’expertesa del COPC: un segell de qualitat per als col·legiats i col·legiades que fomenta el prestigi de la professió i garanteix un servei especialitzat

Tens formació i molta experiència en un àmbit d’intervenció concret? Sol·licita el teu reconeixement d’expertesa al COPC.

Des de l’any 2007 que es va obrir al COPC el primer procés d’acreditació en l’àmbit de la neuropsicologia clínica i que va culminar amb l’entrega de 118 acreditacions, el COPC ha facilitat i impulsat el reconeixement  i la capacitació del psicòleg o psicòloga expert en diferents àmbits d’intervenció de la psicologia a Catalunya, amb el reconeixement de més de 1.000 professionals.  

La tendència que es manifesta a Europa, i també en diferents contextos professionals del nostre país, és que les associacions i els col·legis professionals (entitats de reconegut prestigi) treballin per establir acreditacions que avalin la competència en una àrea determinada. L'acreditació professional té valor de certificat de qualitat. No és requisit per exercir en cap àmbit concret, sinó que avala l'experiència dels professionals que hi exerceixen, donant-los el reconeixement d'experts.

El termini per enviar les sol·licituds està obert durant tot l’any i com a novetat en els últims anys s’ha ampliat la vigència dels certificats dels 5 anys als 8 anys i s’han incorporat noves àrees d’intervenció. Actualment el COPC té convocades 4 acreditacions i 4 capacitacions professionals:

Acreditació d'Expertesa en Psicologia Coaching
Acreditació d'Expertesa en Gestió de Conflictes: Mediació i altes ADR’s
Acreditació d’Expertesa en Psicologia de les Emergències i Catàstrofes
Acreditació d’Expertesa en avaluació de l'aptitud psicològica en Centres de Reconeixement.
Capacitació en Psicomotricitat
Capacitació en l’Avaluació per la Tinença d’Armes de Foc i processos Selectius en Cossos de seguretat
Capacitació d'Expertesa en Psicologia del Dolor 
Expertesa en Psicologia en l’Avaluació d'Altes Capacitats i Intervenció Educativa  

Recordem que el  COPC també participa amb les seves comissions avaluadores, en les diferents Acreditacions Nacionals del Consejo General de la Psicologia de España. Pots consultar-les a través del següent enllaç.

Per informació de com sol·licitar una acreditació del COPC pots accedir al videotutorial a través del següent enllaç i consultar l’apartat FAQ del web del COPC.

Per sol·licitar una acreditació nacional, pots contactar amb el departament de desenvolupament professional: acreditacions@copc.cat .

Si vols inscriure’t a la sessió informativa sobre el procediment de les acreditacions prevista pel dia 16 de juny, pots fer-ho a través d’aquest enllaç. Per a més informació, podeu contactar amb el Departament de Desenvolupament Professional: acreditacions@copc.cat.


Comparteix

f

Set de les 10 últimes novetats de la biblioteca són donació de la persona autora o de l'editorial
D'altra banda, vols un llibre d’una facultat de psicologia però no n’ets estudiant? Gràcies al CCUC, demana’l a través de la Biblio del COPC