El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya va organitzar, el dia 20 de març, un acte commemoratiu del dia de les persones desaparegudes sense causa aparent. L’esdeveniment es va dirigir a millorar la gestió dels serveis públics en casos de desaparició de persones i del suport als familiars, recollint coneixement expert en la matèria, i elaborar nous criteris d’intervenció que millorin els resultats de la cerca d’aquestes persones i aconsegueixin un millor acompanyament a les famílies i persones afectades.
La psicologia va ocupar un espai central en l'esdeveniment. D'una banda, va comptar amb la participació de Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, que va ser representat per Mònica López, a la taula L’atenció de les famílies i la gestió del dol. La psicòloga especialitzada en emergències va ser acompanyada a l’acte pel Dr. Mattioli, degà del Col·legi. D'altra banda, la jornada va comptar amb la participació de tres psicòlogues més. En primer lloc, Alba Alfageme va fer la presentació de l’acte, que va anar seguida de la ponència Inaugural Persones desaparegudes: pràctiques policials efectives i implicació de les famílies, a càrrec de la Dra. en psicologia Penny Woolnough, catedràtica de Psicologia Forense de la Universitat d’Abertay. Per últim, Mònica Cunill, psicòloga especialitzada en atenció al dol, també hi va fer una ponència.
Podeu seguir l’acte en aquest vídeo de la Jornada sobre l’acompanyament a les famílies de persones desaparegudes sense causa aparent.