L’ESMUC, en col·laboració amb l’Acadèmia Catalana de la Música, l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació Textura de Cultura, organitza les Jornades Internacionals de Música i Neurologia ‘Arts i Salut’, adreçades a professionals de les arts, de l’educació i de la medicina. L'11 i 12 de novembre es programa la setena edició de les jornades, que volen posar èmfasi en la professió musical i els problemes de salut que se’n deriven. Una trobada per discutir si els i les professionals d’aquest àmbit accepten que també poden patir problemes i conèixer si es poden curar, superar o a aprendre a conviure-hi. Això inclou tant les lesions físiques com les emocionals, socials, posturals, bloquejos, etc.
Entre els ponents hi ha la neurocientífica Rosa Casafont; el cirugià Jaume Rosset; els i les musicoterapeutes Andoni Leiva, Joel Funtané i Melissa Mercadal (coordinadora del Màster de Musicoteràpia de l’ESMUC); la professora de Tècnica Alexander Mireia Mora; la musicòloga Mar Medinyà; la fisioterapeuta Ana Velázquez; el catedràtic de psiquiatria Antonio Bulbena; el consultor i promotor de l’autonomia de la persona gran Lluis Rissech; la gestora cultural Anna Jarque, especialitzada en art escènic i acció social; la soprano Begoña Alberdi, el pianista Lluís Grané i el trombonista Daniel Perpiñán; i els professors de l’ESMUC especialitzats en tecnologies del so i de la música Perfecto Herrera i Enric Guaus.
Els organitzadors d’aquestes jornades defensen que la música, en concret, i les arts, en general, són medicines antigues i modernes científicament i anímicament comprovades, sense efectes secundaris i amb un llenguatge universal. Proposen acompanyar el camí de la professió musical o terapèutica des de la musicoteràpia i les disciplines afins perquè no es tracta únicament de la seva professió, sinó també de la seva vocació. El programa de les jornades i les inscripcions estan habilitades en aquest enllaç al web de l'ESMUC.