f

Obertes les inscripcions gratuïtes de la jornada 'Abordant l'estigma i discriminació en la xarxa de salut mental i en l'atenció primària' d’Obertament amb la participació del COPC

Professionals de la medicina, la infermeria, la psicologia o la integració social es donen cita sota el lema "Cap símptoma de discriminació" el pròxim 4 d'octubre

El pròxim 4 d'octubre a les 10 h, el Palau Macaya de Barcelona acollirà la taula rodona "Abordant l'estigma i discriminació en la xarxa de salut mental i en l'atenció primària, un camí per recórrer", un espai de diàleg sobre l'evolució d'aquest estigma no massa abordat, on cada participant compartirà la seva experiència des de la seva disciplina -psicologia, psiquiatria, medicina, infermeria, integració social...- per reflexionar-hi i caminar junts cap a una solució.

El COPC és una de les entitats col·laboradores de l'acte i entre els ponents trobarem l'Oscar Pino, coordinador del CSMA i del CAS Benito Menni de L'Hospitalet de Llobregat, i membre de la Junta de Govern del COPC.

Consultar programa

Des d'Obertament, entitat organitzadora de la trobada, recorden que 1 de cada 4 persones amb algun problema de salut mental s’han sentit discriminades a l'atenció primària o a la xarxa de salut mental comunitària. Infradiagnòstic, paternalisme, intromissió, minimització... Són molts els símptomes de la discriminació per raons de salut mental, que l'entitat ha recollit en una infografia que també explica què podem fer per aconseguir la no-discriminació.


A més, a Obertament asseguren que: "Revertir aquelles pràctiques discriminatòries, generalment inconscients però que contribueixen a la discriminació, depèn de nosaltres. A través de petits canvis en les nostres actituds i comportaments podem marcar una gran diferència". Esperem que aquesta trobada serveixi a aquest propòsit amb l'ajuda de totes i de tots.

L'assistència al debat és completament gratuïta, prèvia reserva.

Inscripcions

Comparteix

f

La Generalitat es reuneix amb referents en benestar emocional que treballen amb equips d'atenció primària
El Programa de benestar emocional i salut comunitària compta ja amb 352 professionals