f

Obertes les inscripcions per la VIII edició del festival Psicurt!

Els creadors i creadores ja poden enviar els seus curtmetratges sobre salut mental al concurs. Inscripció oberta també pels centres educatius.

Avui, 1 de març, el Festival Psicurt obre el termini d’inscripció per a participar en el seu festival de curtmetratges sobre salut mental, que enguany celebrarà la seva 8a edició del 5 al 8 d’octubre a Tarragona i Reus.


Els curtmetratges seleccionats, com cada any, seran projectats durant el festival, i els escollits pel jurat i el públic s’enduran estatuetes i premis en metàl·lic.


Secció Oficial



Poden participar en la Secció Oficial del Psicurt 2023 curtmetratges de ficció i animació, complint els següents requisits:

  • Amb una durada màxima de 20 minuts (sense incloure crèdits)

  • De producció espanyola

  • Filmades en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat espanyol (amb subtítols en cas d’haver-se filmat en català o castellà)

  • Inscripció realitzada abans del 30 de juny de 2023


Les inscripcions poden realitzar-se mitjançant qualsevol d’aquestes dues plataformes:

Educurt



Aquesta categoria està destinada a estudiants d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BAT) i cicles formatius. Els curtmetratges presentats hauran de complir els següents requisits:

  • Durada màxima de 15 minuts (sense incloure crèdits)

  • Producció espanyola

  • Filmades en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat espanyol (amb subtítols en cas d’haver-se filmat en català o castellà)

  • Inscripció realitzada abans del 30 de juny de 2023, formalitzada per la direcció del centre o pel professor/a responsable de l’equip de treball


Per inscriure’s només cal omplir un dels següents formularis:


Educurt Exprés

Aquesta categoria està destinada a estudiants d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BAT), cicles formatius, universitats i escoles de cinema. Els curtmetratges presentats hauran de complir els següents requisits:

  • Durada màxima de 5 minuts (sense incloure crèdits)

  • Producció en català

  • L'enregistrament es realitzarà a Reus o Tarragona durant el cap de setmana del Festival, fent servir un element i tres localitzacions proposades per l’organització en el moment de l'inici del concurs

  • Inscripció realitzada abans del 30 de setembre de 2023


Per inscriure’s només cal omplir un dels següents formularis:


El Festival, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de Reus, té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema. És un projecte cultural, social i de salut que pretén promoure la creació artística i despertar la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental, alhora que projectar la ciutat de Tarragona i la ciutat de Reus com a referents culturals.

L'organització, que el 2022 va rebre 347 curtmetratges a concurs, 108 més que el 2021, espera repetir una alta participació amb obres de gran qualitat que, com en anys anteriors, arribin fins i tot als premis Goya.

Consulteu les bases

Comparteix

f

L'Ajuntament de Barcelona publica 'Accions de benestar i cura emocional per a la ciutadania', en col·laboració amb el COPC
L'informe recull les característiques que han de complir les accions socials dirigides al benestar emocional dels col·lectius en risc d’exclusió social