f

Participa a l’Estudi sobre l’ús de la tecnologia i les competències digitals en la pràctica psicològica

El COPC col·labora en un estudi de la UOC per tal que els psicòlegs i psicòlogues defineixin les competències digitals necessàries per a la professió.


Els darrers anys indicaven que l’ús de les tecnologies provocaria un canvi de paradigma en l'atenció sanitària, però el que no s’esperava és que una pandèmia accelerés els processos d'ús de la tecnologia en salut i posés en relleu que la majoria professionals de la salut no tenien formació suficient en competències digitals.

Fins ara, els estudis existents relacionats amb les competències digitals en salut s'han realitzat gairebé exclusivament entre professionals de la medicina o de la infermeria, i després s’ha traspassat aquest marc teòric a la resta de professions sanitàries, sense fer-ne una anàlisi crítica de l'aplicació real. Per això, un equip investigador de la UOC ha endegat una recerca per desenvolupar el primer marc conceptual que defineixi i avaluï les dimensions i les competències digitals específiques de l'epsicologia, de la psicologia en línia, amb el qual col·labora el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya a través del Grup de treball de Psicologia i TIC.

Per fonamentar la recerca, el COPC col·labora amb la difusió de l’enquesta en què es sol·licita als psicòlegs i psicòlogues que informin sobre les seves competències digitals i els usos de tecnologia en la seva tasca professional. L’enquesta és anònima, es pot fer en català o en castellà, es tarda 20 minuts a realitzar-la i es podrà emplenar durant les properes 4 setmanes. Es faran diferents notícies i un informe per tal de compartir els resultats de l’estudi.

Emplena l’enquesta fent clic en aquest enllaç

D'altra banda, si vols més informació sobre la justificació i els objectius de l’enquesta, el següent vídeo t’ho explica en 1’20’’. Fes clic damunt de la primera imatge per a la versió en català i sobre la segona per a la versió en castellà.



en COPC
# COPC

Comparteix

f

Inscriu-te amb un 10% de descompte al Màster en Teràpia Relacional Sistèmica, d'Hestía Centro de Formación
La formació va dirigida a professionals de la psicologia i la psiquiatria, o d'àmbits afins, i és un màster propi acreditat per la FEATF i la FEAP que s'inicia aquest mes d'octubre.