f

Per una atenció psicològica en càncer i cures pal·liatives per a tothom: signa!

Una iniciativa recolzada pel Consejo General de la Psicología a favor de la creació de les especialitats de psicooncologia i psicologia Pal·liativa, que ja ha recollit 3.400 signatures i que en vol aconseguir 5.000.

El Consejo General de la Psicología de España difon aquests dies una recollida de signatures per donar suport a les especialitats de psicooncologia i psicologia pal·liativa, un objectiu en el qual el Consejo, com també el COPC, fa molt de temps que treballa, amb les societats científiques implicades, per a poder atendre el prec de molts i moltes pacients i professionals que demanden una atenció psicològica especialitzada.

Per signar i afegir més suport a aquesta petició perquè arribi al Ministeri de Sanitat, només cal prémer el següent botó, i introduir un nom i una adreça electrònica:

Per una atenció psicològica en càncer i pal·liatius

Al tancament d'aquesta notícia, la iniciativa havia recollit 3.472 signatures, amb la intenció d'arribar a les 5.000.

Algunes reflexions que es fan a la petició són les següents:

L'atenció psicològica per a càncer i cures pal·liatives és necessària per a tothom. 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindrà càncer; gairebé tots nosaltres coneixem persones cuidadores o afectades. És un problema de totes i de tots. La falta d'atenció psicològica especialitzada ens obligarà a assumir en solitud les pors als tractaments, el patiment, les alteracions de parella, familiars, la volta a la vida quotidiana després de la malaltia, les pèrdues d'éssers estimats i la pròpia mort. Totes i tots tenim dret a rebre l'atenció psicològica i especialitzada des del diagnòstic de càncer, durant els tractaments i la supervivència, també quan sigui necessari al final de la vida. Ferm aquest petició per a sol·licitar una Especialitat de Psicooncologia i Psicologia Pal·liativa que garanteixi aquest dret. Fes-ho per tu, pels teus i pel futur de tothom.

Llegiu la notícia ampliada a la web del COP

 

Comparteix

f

La figura del psicòleg i psicòloga en la comunitat educativa es repensa i redefineix en quatre conferències a les quatre seus del Col·legi
Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona acolliran una conferència per redefinir les tasques actuals i de futur dels professionals de la psicologia dels centres educatius.