f

Rècord de participació a la Junta General Ordinària i Extraordinària del COPC de 24 d'abril

Un miler de persones col·legiades van participar en la sessió que es va realitzar en format híbrid i que va aprovar, entre altres, els pressupostos per a l’exercici de 2024.

Ahir dia 24 d’abril de 2024 el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya va dur a terme la Junta General Ordinària i la Junta General Extraordinària.

La sessió es va celebrar en format híbrid i, amb la finalitat de facilitar la participació de totes les persones assistents, la votació dels diferents punts es va realitzar íntegrament en línia. Un miler de persones col·legiades van participar a l'assemblea excercint el seu dret a vot.

Teresa Moratalla, secretària de la Junta de Govern del COPC, va iniciar la sessió amb la presentació del primer punt sotmès a votació de la Junta General Ordinària “acta de la Junta General Ordinària anterior (Ordinària 13/12/2023)”, que va rebre una esmena i finalment va quedar aprovada.

Seguidament, el degà del COPC Guillermo Mattioli, va prendre la paraula per compartir l’informe de serveis del Col·legi dels primers 3 mesos de l’any 2024. En aquest segon punt de l’ordre del dia, el degà va anomenar els esdeveniments institucionals més destacats duts a terme pel COPC durant aquest primer trimestre. Mattioli va aprofitar aquest espai per dedicar un record especial per Lara Castro Grañén, psicòloga i coordinadora del Grup de treball Sexualitat i parella del COPC, que ens va deixar el passat mes de març. També va dedicar unes emocionades paraules de record a Salvador Foraster, molt amic de la psicoanàlisi, fundador de la primera llibreria d’Espanya especialitzada en psicoanàlisi, de l’Editorial Xoroi i de la Casa de la Paraula, que també ens va deixar fa uns mesos.

D’altra banda, el degà va fer un recull de les dades més rellevants dels diferents departaments de serveis del Col·legi. Alhora, va recordar a les persones col·legiades que tenen a la seva disposició l’eina El COPC en xifres que permet consultar, en una dimensió quantitativa i en temps real, dades rellevants vinculades al COPC.

Mattioli va fer menció també del portal de transparència, un espai web en el qual qualsevol persona interessada pot consultar un recull detallat de continguts i documents relacionats amb les funcions públiques del Col·legi, les funcions públiques adquirides de transcendència pública així com un llistat dels convenis privats i acords de col·laboració. Aquesta acció compleix l’objectiu de la Junta de Govern d’augmentar la transparència.

El tercer punt de l’ordre del dia “presentació i aprovació, si escau, de la Memòria d’activitats corresponents a l’any 2023” va ser presentat per la secretària Teresa Moratalla. A través d’un breu vídeo, es van exposar les dades qualitatives més destacades de l’any. Pots recuperar-lo a continuació o bé llegir la Memòria completa en aquest enllaç. Després de ser sotmesa a votació, la Memòria d'activitats de 2023 va ser aprovada.

 
 


Ona Palau, tresorera del COPC, va ser l’encarregada de presentar detalladament el quart i darrer punt de l’ordre del dia de la Junta General Ordinària “presentació i aprovació, si escau, dels estats comptables corresponents a l’any 2023”. Els estats comptables van quedar aprovats per majoria de vots.

Amb la votació d’aquests darrers punts, la sessió va avançar per tractar els diferents temes inclosos a la convocatòria de la Junta General Extraordinària.

El primer punt votat de la Junta General Extraordinària va ser “lectura i aprovació, si escau, de l’acta de la Junta General Extraordinària anterior (Extraordinària 13/12/2023)”, que va quedar aprovada.

De nou la tresorera del Col·legi, Ona Palau, va desenvolupar el segon i darrer punt de l’ordre del dia “exposició i votació per a la seva aprovació de la proposta de pressupostos per a l’exercici 2024”. En aquest punt van presentar-se conjuntament els pressupostos ordinaris i extraordinaris del Col·legi. Jaume L. Celma, vocal de la Junta de Govern i president de la Delegació Territorial de Lleida del COPC, va intervenir-hi detallant la proposta d’adquisició d’un local per a la nova seu de la delegació que presideix. Després de sotmetre’ls a votació, els pressupostos es van aprovar per ampla majoria

La sessió va finalitzar amb un torn obert de paraules de to majoritàriament reflexiu on es va debatre sobre diversos temes d'interès actual vinculats a la relació entre les professions sanitàries de la psicologia. El degà Mattioli va subratllar que la professió de la psicologia va molt més enllà de les dues professions sanitàries regulades fent èmfasi en el fet que el Col·legi compta amb 12 seccions i 137 grups de treball que engloben els diferents camps de la la psicologia i que mostren la versatilitat de la nostra professió. 

Un cop més, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya agraeix a totes les persones participants, assistents i organitzadores que van per possible la realització de la JGE i JGO del dia 24 d’abril de 2024.



Comparteix

f

Col·labora amb el programa Carnet Jove i ofereix-hi els teus serveis
A través de la col·laboració del COPC i la Generalitat, els col·legiats i col·legiades poden formar part del projecte i oferir els seus serveis en el catàleg del Carnet Jove.