f

Recorda que et pots deduir la quota col·legial a la declaració de la renda 2023

Per desgravar la quota és obligatori descarregar-te els justificants de l'any 2023 a l’àrea privada del web del COPC, concretament a l'apartat "Factures".

Un any més cal passar comptes amb Hisenda i com a professional exercent et recordem que pots desgravar la quota col·legial. Segons la normativa vigent, són deduïbles “les quotes satisfetes a col·legis professionals, quan la col·legiació tingui caràcter obligatori, en la part que correspongui a les finalitats essencials d’aquestes institucions, i amb límit anual de 500 euros”. Per tant, els col·legiats i col·legiades del COPC es poden aplicar la deducció. 

El fonament legal de la deducció és l’article 19.2.d) de la Llei 35/2006, de 28 de novembre, de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques i de modificació parcial de les lleis dels Impostos sobre Societats, sobre la Renda de no residents i sobre el patrimoni.

En funció de quina sigui l’activitat que es duu a terme, hi ha dues situacions possibles:

  • Rendiment del treball: treballadors per compte aliè

Sempre que sigui obligatòria la col·legiació pel tipus de treball que es desenvolupa, l’article 10 del Reglament de l’IRPF assenyala que el límit deduïble és de 500 €/any i, per tant, la base de la deducció serà la totalitat del rebut de la col·legiació. La casella que s’ha d’emplenar és la 0015.

  • Rendiment de l’activitat econòmica. Treballadors per compte propi

La base de deducció és la totalitat de la quota col·legial. La casella que s’ha d’emplenar en aquest cas és la 0202, ja que no hi ha una casella concreta per indicar quota col·legial.

En ambdós casos, cal acreditar documentalment l’import deduït amb els justificants de pagament de les dues quotes semestrals.

Com puc descarregar els justificants de pagament?

Els col·legiats i col·legiades poden descarregar-se els justificants de l'any 2023 a l’àrea privada del web del COPC, concretament a l'apartat "Factures". En cas de no recordar la contrasenya pots accedir a l'apartat de "Preguntes freqüents" on trobaràs les indicacions per establir-ne una de nova.

Prefereixes deixar la tramitació de la declaració de la renda en mans de professionals?

Aprofita les facilitats que et proporciona el Col·legi amb el servei de descomptes Vip District obtenint un preu especial en la gestió de la declaració de la renda del 2023 per ser col·legiat o col·legiada del COPC. Consulta'n aquí les bases.

Recorda que pots presentar la teva declaració de la renda fins l'1 de juliol de 2024.

en COPC
# COPC

Comparteix

f

La biblioteca cedeix desenes de llibres de psicologia de l'educació a col·legiats i col·legiades
Sol·licita els que més t'interessin i enriqueix la teva biblioteca especialitzada en psicologia educativa gràcies als títols que la biblioteca retira del seu fons.