f

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) persenta la Guia de Sostenibilitat per al Sector Salut i Social

La Guia és una nova eina interactiva creada per facilitar la gestió, socialment i mediambientalment responsable, de les organitzacions.

El passat 31 de gener, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va presentar la Guia de Sostenibilitat per al Sector Salut i Social en una Jornada. Hi van assistir, en representació de la Delegació Territorial de Girona, la Dra. Susana Mantas, tresorera de la Junta Rectora, i la Sra. Pilar Subirós dels serveis administratius de la Delegació Territorial de Girona del COPC.

La Guia és una nova eina interactiva, basada en estàndards locals i internacionals, creada per facilitar la gestió, socialment i mediambientalment responsable, de les organitzacions i impulsar la contribució del sector en l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'ONU. Aquesta plataforma també incorpora un pràctic cercador d'accions perquè les entitats sanitàries i socials puguin desenvolupar, o consolidar, la seva política de sostenibilitat.

Per tant, la Guia és eminentment útil i pràctica. Es pot consultar des del web guiasostenibilitat.consorci.org, cosa que facilita la seva actualització. Es divideix en dues grans parts: la part pública, gratuïta i oberta per conèixer les possibilitats què ofereix, i la part d’ús exclusiva pels associats destinada a les recerques.

Sobre la Jornada es destaca la important tasca que el Consorci de Salut i Social de Catalunya fa incorporant els ODS en els seus projectes, d’acord amb el compromís 2030 de l’ONU sobre els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible. Partint d’aquesta premissa, cal tenir en compte la sostenibilitat en el Pla de Salut 2021-2025, on es planteja la salut com un benestar biopsicosocial i espiritual, posant també de relleu la importància de l’entorn social i l’abordatge a les desigualtats.

Amb aquest objectiu es treballa sobre uns principis ètics fent especial èmfasi en els punts:

  • Respecte per a les persones

  • Justícia social i equitat

  • Cura de les persones i l’entorn

  • Eficiència i sostenibilitat

Durant el transcurs de la jornada, els diversos ponents van destacar que en qüestió de sostenibilitat s’ha de passar de les bones intencions a les bones accions, actuant amb polítiques i accions concretes des de les empreses, institucions, associacions, etc. Com a exemple, es pot apartar un proveïdor si aquest no compleix amb els compromisos de sostenibilitat de l’empresa o que una entitat financera no concedeixi una pòlissa de crèdit si el receptor no actua amb responsabilitat social corporativa.

Des de la Delegació Territorial de Girona es valora la possibilitat d’iniciar contactes amb el Consorci per estudiar possibles aliances amb el COPC i estudiar els possibles beneficis per als col·legiats i col·legiades.

Prem aquí per llegir la nota de premsa de presentació de la Guia.


Comparteix

f

Es reuneix la Comissió Institucional per a l'Abordatge de les Violències Masclistes a la Demarcació de Girona
La reunió va tenir lloc el passat 27 de gener, a l’Edifici de la Generalitat a Girona.