f

El Dr. Àngel Guirado es reuneix amb el degà del Col·legi d'Enginyers de Girona i la directora de l’Escola Politècnica Superior

La reunió del president de la Delegació va tenir lloc el passat 27 de març.

El passat 27 de març el president de la Delegació de Girona, Dr. Àngel Guirado es va reunir amb el degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona, Sr. Jordi Fabrellas, i la directora del Departament d'Enginyeria Química, Agrària i Tecnologia Agroalimentària de la UdG, Dra. Ma. Àngels Pèlach. 

En el marc de la reunió s'ha obert una línia de col·laboració conjunta amb el propòsit d'incrementar la presència del nombre de dones en les carreres relacionades amb les enginyeries. Les matèries per escollir carrera, conegudes com a STEM (Science Technology Engineering Mathematics) no són la primera opció de tria per part del col·lectiu femení. Aquestes, representen únicament un 26% de les opcions de grau que sovint estan descartades, llevat de l'enginyeria biomèdica que té una demanda per part de les estudiants d'un 62% en estar més relacionada amb la medicina.

Hi ha estudis que indiquen que les nenes a partir dels 14 i 15 anys abandonen l'esperit de la ciència. Sovint desestimen professions científiques per d'altres de socials o sanitàries. Es calcula que el 2035 el 70% de les professions seran tecnològiques, i si es vol que les dones hi siguin presents s'han d'aplicar estratègies i polítiques per no fer tard. A més a més, està demostrat en estudis recents que aquelles empreses que tenen un percentatge de prop del 40% de dones incorporades en la plantilla en departaments decisius, incrementen els seus beneficis entre un 20 i un 30%. 

L'objectiu, doncs, és estudiar com es pot contribuir a redreçar aquestes estadístiques, per a la qual cosa s'haurà d'intervenir en edats més primerenques dissenyant plans específics per a portar-ho a terme.


Comparteix

f

La biblioteca de la Delegació de Girona incorpora 7 nous tests aquesta setmana
Els tests ja estan disponibles en préstec, en les mateixes condicions que tota la resta, si els vols només cal que premis damunt del títol.